Review workstation portabil Lenovo ThinkPad W530

Oare cât de puternice sunt stațiile de lucru portabile?

Pentru a răspunde la această întrebare am zis că nu strică să facem un review laptopului Lenovo ThinkPad W530, pe care îl putem descrie ca fiind o adevărată stație de lucru din gama ThinkPad, un battleship dacă ne permiteți această exprimare, care ascunde sub carcasă o configurație bazată pe un procesor Intel Core i7 din a treia generație și o soluție grafică nVIDIA Quadro.

Seria ThinkPad a fost mereu în topul alegerilor utilizatorilor în ceea ce privește stațiile de lucru portabile destinate activităților destul de solicitante, precum editare video, aplicații de tip CAD și aplicații de grafică 2D și 3D.

Construcție și design

Din punct de vedere al designului și construcției, modelul W530 păstrează în mod evident trăsăturile fratelui sau W520, trăsături care sunt specifice întregii serii ThinkPad, însă cu finisaje mult mai plăcute, o structură foarte stabilă și rezistentă la uzur și o tastatură Chiclet cu un design îmbunătățit.

Fiind vorba de un laptop de nișă, nu sunt prea multe de spus despre design, deoarece pune accent pe simplitate și rezistență, tocmai de aceea la exterior laptopul are un un capac negru din fibră de carbon și o carcasă din plastic armat cu fibră de sticlă care acoperă un schelet super rezistent ce este confecționat din magneziu. Întreg ansamblul protejează componentele din interiorul laptopului de lichide și umiditate, asigurând astfel o durată mare de viață.

Revenind asupra tastaturii, trebuie menționat că este rezistentă la vărsarea lichidelor vine și cu un design island-style cu mai mult spațiu între taste și un răspuns tactil de excepție, iar sub aceasta regăsim touchpad-ul care, față de W520, are un design ușor diferit dar este mult mai precis în execuția comenzilor.

Ecran

În ceea ce privește ecranul, W530 vine în două versiuni, ambele sunt la 15.6 inch și dispun de panel-uri de tip anti-glare cu iluminare LED Backlight, însă în rezoluții diferite, de 1600×900 pixeli respectiv 1920×1080 pixeli.

Deși nu excelează în privința unghiurilor de vizualizare, ecranul reușește să reproducă până la 95% din spectrul Adobe RGB, imaginile afișate fiind cât se poate de clare gratie culorilor vivide și contrastului ridicat.

Ce ascunde sub carcasă

Revenind la cele menționate la începutul acestei prezentări, gama ThinkPad W530 dispune de mai multe modele. Toate ascund la interior procesoare foarte puternice, Intel Core i7-3720QM sau i7-3740QM si soluții grafice diferite, nVidia Quadro K1000M și K2000M, ambele mid-range, special concepute pentru aplicații de tip CAD și DCC.

În ceea ce privește restul configurației, modelele prezente în site-ul nostru dispun de hard disk-uri cu o capacitate de stocare de 320 GB, unitate optică de tip DVD-Writer și memorii ram de 8GB respectiv 16 GB de tip DDR3. Acestea pot fi însă îmbunătățite utilizând sistemul de configurare existent în pagina de produs.

Conectivitate și porturi

În ceea ce privește conectivitatea și porturile disponibile, Lenovo Thinkpad W530 nu lasă de dorit ci chiar impresionează prin diversitate.

Pe laterala din stânga regăsim un Mini DisplayPort, un VGA, doua porturi USB 3.0, un port USB 2.0 și un port FireWire 1394.

Pe cea din dreapta regăsim un slot ExpressCard/34, cititor de carduri SD, o mufă audio combo jack pentru caști și microfon, unitatea optică și un port de rețea Gigabit.

Pe spate, de o parte și alta a bateriei, sunt poziționate: mufa de alimentare și încă un port usb 2.0.

Thinkpad W530 mai dispune și de modul wireless compatibil cu standardele b/g/n la 2.4 GHz și ac în spectrul de 5GHz, conectivitate prin Bluetooth 4.0, webcam în rezoluție HD și un senzor pentru amprente care se va înțelege de minune cu asistentul virtual de la Windows 10, Cortana.

Baterie și performante:

Bateria acestui model este una extinsă, cu 9 celule ce însumează o capacitate de 94 watti oră, capabilă să ofere o autonomie de cel puțin o oră în condiții de testare intensă. Totuși, trebuie să ținem cont că discutăm despre un produs second hand, prin urmare, autonomia cu o baterie nouă este posibil să depășească orice așteptare.

In ceea ce privește performanțele, o să lăsam să vorbească de la sine câteva imagini pe care le-am realizat testând Lenovo ThinkPad W530.

Concluzii

Sperăm că este cât se poate de clar pentru toată lumea, laptopul Lenovo ThinkPad W530 este un adevărat workstation portabil, cu o greutate de 2.8 kg (deloc greu comparativ un laptop de gaming), ce reușește să satisfacă majoritatea necesitaților celor care lucrează în arhitectură, proiectare 2D și 3D sau grafică.

Prin urmare, dacă iți dorești un ThinkPad W530 iar acest articol ți-a oferit suficient de multe motive pentru a te ajuta să te decizi, nu mai rămâne de făcut decât să intri pe pagina magazinului nostru și să plasezi o comandă. În cazul în care modelul W530 nu este ceea ce iți dorești, în categoria laptop second hand de pe Diablos Computer poți cauta și alte modele.

Laptop second hand Lenovo ThinkPad W530, Quad Core i7-3740QM Gen 3, oferit de Diablos Computer cu garantie 12 luni si transport gratuit oriunde in tara!

Laptop second hand Lenovo ThinkPad W530, Quad Core i7-3740QM Gen 3, oferit de Diablos Computer cu garantie 12 luni si transport gratuit oriunde in tara!

 

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Review Dell Latitude E7440

Notebook-ul Dell Latitude E7440  face parte dintr-o gamă de laptopuri  care au făcut o impresie bună în rândul consumatorilor fideli...

Închide