Despre iPhone 7

Despre iPhone 7Cred că ne-a obișnuit cu toții cu modul în care evoluează iPhone. Apple nu aduce niciodată surprize din punct de vedere ale componentelor interne, toată lumea se așteaptă să vadă un telefon cu design puțin schimbat doar, și eventual o idee mai subțire. iPhone 7 e printre noi de ceva vreme, însă ce a făcut mai exact Apple ca să-l diferențieze de iPhone 6 și iPhone 6S, știți voi, acele telefoane care au venit în sfârșit cu un display mai de doamne-ajută din punct de vedere al dimensiunii (4.7 inci)?

Ei bine, se pare că schimbarea radicală de anul acesta se leagă de eliminarea portului de 3.5 milimetri destinat căștilor, în favoarea unui port de tip Lightning. Dar de ce să renunți așa la un simbol al lumii electronice? Ei bine, cei de la Apple susțin că eliminarea acelui port sau mai bine zis înlocuirea lui cu portul Lightning creează mai mult spațiu în interior ce poate fi folosit într-un alt mod, de exemplu pentru introducerea acelui cip barometric ce permite măsurarea altitudinii.

Evident, speculațiile legate de eliminarea acelui port audio nu au întârziat să apară. Cea mai serioasă dintre acestea se leagă de faptul că în acest moment, Apple deține compania Beats  și cică ar avea tot interesul să crească vânzările pe acel sector (căști Bluetooth). De asemenea, s-a mai vehiculat ipoteza că Apple ar fi renunțat la portul jack de 3.5 mm pentru a pune încă o cheltuială în cârca fanilor, de aproximativ 160 de dolari, cât costă acele AirPods mult criticate.

Oricare ar fi motivul pentru care Apple a renunțat la acel port audio, dacă vrei să folosești în continuare căștile de 3.5 mm vei fi nevoit o faci prin intermediul unui adaptor. Să încarci telefonul și să asculți muzică la el, o să te coste vreo 40 de dolari în plus, cam atât costă un adaptor 3rd party pentru că iPhone 7 are un singur port Lightning.

De asemenea, butonul fizic Home a fost înlocuit pentru noul iPhone 7. Acum, discutăm despre un simplu buton pe bază de senzor. Această schimbare este una de bun augur pentru că foarte multă lume s-a plâns de-a lungul timpului de acel buton de Home de pe produsele Apple, care după o perioadă începe să fie din ce în ce mai greu de apăsat.

Cea mai interesantă schimbare, cel puțin din punctul meu de vedere, este introducerea boxelor stereo. Acum nu vei mai avea senzația că sunetul vine doar dintr-o parte a telefonului mobil în momentul în care te uiți la un clip în modul landscape. În plus, Apple se laudă cu faptul că aceste boxe vor fi de două ori mai puternice decât cele de pe versiunea iPhone 6S. Sau mai bine zis decât „cea” de pe versiunea iPhone 6S.

Camera foto a fost și ea îmbunătățită, a primit acum și un stabilizator de imagine. Senzorul a fost și el îmbunătățit, fiind posibil să faci poze mai frumoase în condiții de iluminare precare. iPhone 7 Plus însă, are un sistem cu două camere foto. Apple a optat pentru acest sistem pentru a aduce zoom optic pasionaților de fotografie.

Mai trebuie să discutăm puțin și despre procesor. Apple a venit cu noul A10, primul procesor quad core de pe un iPhone. Două nuclee sunt folosite pentru task-uri elementare din viața de zi cu zi, în timp ce alte două sunt aduse la viață în momentul în care te joci sau faci ceva ce necesită putere mai mare de procesare.

iPhone 7 este rezistent la apă și are și niște culori noi, nemaivăzute până acum în breasla iPhone (Jet Black). De asemenea, bateria pare să fie un pic mai mare chiar dacă Apple nu vrea să ne spună care este capacitatea exactă. Cam secretoși, nu?

Voi ce părere aveți despre iPhone 7?

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
trailere
De ce jocurile arată întotdeauna mai bine în trailere?

Dacă ai jucat măcar o dată un joc pe care l-ai văzut promovat prin intermediul unui trailer, ai observat probabil...

Închide