False aplicații din Chrome Web Store

Vorbeam deunăzi de riscurile pe care și le asumă orice utilizator de internet și de pericolele la care acesta poate fi supus. Sunt situații pe care le putem evita, dar și situații în care putem cădea victime ale unor împrejurări nefericite.

O nouă ”falsă aplicație” a fost descoperită de către cei de la BitDefender, iar aceasta poate fi accesată din Google Chrome Web Store. Anunțurile atractive, menite să atragă naivitatea oricărui utilizator, sunt mâna dreaptă a hackeri-lor de pretutindeni. Aplicația mai sus menționată conține un anunț ce promite un potențial câștig de bani, lucrând de acasă. Cu un simplu click dat pe acest anunț sunt furate informații personale ale utilizatorilor, care nu mai pot fi recuperate.

De asemenea, frauduloasa aplicație creează zeci de conturi pe Blogger, care să poată fi accesate de către prietenii din lista celui atacat, astfel încât rețeaua de persoane ”lovite” de acest virus să capete proporții considerabile.

Există totuși un mod de protecție – aplicația Safego, ce poate fi instalată atât pentru contul de Facebook, cât și pentru cel de Twitter. Scopul ei este de a vă proteja conturile de pe rețelele sociale mai sus menționate de tot felul de viruși și mesaje de tip spam, precum și de expunerea la furtul de date.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
CD Burner XP

Cine nu își dorește ca drumurile lungi și plictisitoare către locul de muncă și ambuteiajele din trafic să fie însoțite...

Închide