Google Web Designer

google_web_designerE inutil să mai menționăm că cel mai bun prieten al omului modern este, de departe, Google. Fără a avea mari pretenții din partea noastră, motorul de căutare ne pune la dispoziție toate informațiile posibile și imposibile, în lipsa cărora nivelul nostru de informare ar fi unul mult diminuat. Cei care fac parte activă din viața colosului californian au pus la cale o altă invenție, destinată oarecum celor care lucrează în domeniul publicității și al graficii web, dar și acelora care doresc să se familiarizeze cu limbajul HTML 5 într-un mod cât se poate de agreabil.

Google Web Designer este numele programului care se vrea a fi un fel de editor web. Similar lui Adobe Dreamweaver sau Notepad++, soft-ul are o interfață familiară pentru cei a căror ocupație de zi cu zi este web-design-ul. Cei care sunt neinițiați în domeniu nu vor avea nici ei prea multe probleme în a se familiariza cu aplicația celor de la Google, întrucât tot se întâmplă pe planșa de lucru poate fi vizualizat atât ca imagine web, cât și sub formă de cod.

Avantajul folosirii lui Web Designer, pentru realizarea de site-uri sau aplicații de tot soiul, în raport cu alte platforme, este acela că tot codul aflat în spatele imaginilor este redactat în limbajul HTML 5, fiind compatibil cu cele mai noi gadget-uri și browsere. Și pasionații de imagini dinamice, care au la bază cadre multiple, se vor simți confortabil utilizând noua platformă pusă la dispoziție de către cei de la Google.

Fie că știm să codăm sau doar să desenăm, Google Web Designer este unealta perfectă, în oricare dintre cele două situații. Aflat încă în stadiul Beta, programul poate fi totuși descărcat gratuit de pe site-ul oficial.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Photopus

Fotografia este una dintre artele care se lasă tot mai mult descoperită de către amatorii de rând, dornici să pătrundă...

Închide