Photopus

photopusFotografia este una dintre artele care se lasă tot mai mult descoperită de către amatorii de rând, dornici să pătrundă în minunata lume a culorilor, a formelor și a cadrelor bine surprinse. Nu mai este niciun secret faptul că milioane de fotografii sunt realizate, în fiecare zi, pe întreg globul pământesc, iar o mare parte dintre acestea ajung și în spațiul virtual. Multe dintre ele sunt însă supuse la tot felul de retușuri și modificări, menite să le crească impactul la public și să le facă mai arătoase.

Unul dintre programele cu ajutorul căruia pot fi modificate pozele este Photopus. Dispunând și de o versiune gratuită, soft-ul beneficiază de o mulțime de filtre și efecte extrem de populare printre amatorii de fotografie, printre care demne de menționat ar fi opțiunile de blur, de sepia, de fotografie alb-negru sau cele care oferă posibilitatea de corectare a eventualelor probleme. Printre cele mai frecvente erori ce pot sta în calea unei fotografii reușite, ce pot fi remediate cu ajutorul lui Photopus, se numără contrastul, gradul de luminozitate, ochii roșii sau zgomotul prea mare de pe suprafața unei fotografii. Dintre formatele de poze ce pot fi retușate sau modificate prin intermediul lui Photopus, cele mai cunoscute sunt .jpg, .bmp, .psd, .tga, .gif, .png sau .raw.

Programul are și o versiune Pro, disponibilă la prețul de 39.95 de dolari, care conține câteva facilități in plus față de versiunea Basic. Cei care doresc să descarce pachetul gratuit Photopus, o pot face de aici.

One Response

  1. alexia 13/03/2014

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Huawei Honor 3

Deși scepticismul este, de multe ori, o piedică majoră în calea deciziilor noastre de zi cu zi, ne este destul...

Închide