Speccy

speccyFaptul că suntem diferiți este principalul element care ne face să ne înțelegem, să comunicăm și să colaborăm unii cu alții. Dacă am fi fost identici, probabil că miile de ani care au trecut de la întemeierea lumii n-ar mai fi existat. Astfel, nu doar caracterul diferă de la om la om, ci și competențele. Probabil că un bucătar n-ar putea să scrie un roman polițist, așa cum un inginer n-ar putea să facă o operație pe creier. În aceeași măsură, nu toți oamenii sunt la fel de competenți când vine vorba de mânuirea calculatorului sau a componentelor sale.

Dacă fiecare dintre noi s-ar ocupa doar de lucrurile pentru care are anumite aptitudini, probabil că mersul lumii ar fi cu totul altul. Dar pentru că omul este construit să facă de toate, este firesc ca aceia care dețin un computer să își dorească să știe cât mai multe detalii despre el. Chiar dacă nu sunt programatori, depanatori sau web-developeri.

De multe ori, oamenii curioși din jurul nostru ne întreabă despre caracteristicile tehnice ale propriului computer. Și nu întotdeauna avem răspunsul bine pregătit. Fie pentru că nu ne pricepem, fie pentru că nu ne interesează. Însă dacă informațiile din fabrică nu ne preocupă, starea componentelor interne ale calculatorului ar trebui să fie de interes pentru noi.

Speccy este unul din soft-urile gratuite care ne pun la dispoziție informații detaliate cu privire la starea calculatorului nostru și a părților care îl compun, incluzând aici memoria RAM, placa de bază, placa video sau cea audio, precum și datele tehnice ale fiecăreia dintre componentele menționate mai sus. Programul oferă informații și despre temperatura fiecărui element intern al calculatorului. Deși este puțin probabil să nu știm pe ce sistem de operare rulează computerul, dacă avem totuși astfel de nedumeriri le putem rezolva tot prin intermediul lui Speecy.

Desigur, unele informații le putem afla fără să instalăm tot felul de programe, însă pentru o radiografie completă a stării propriului calculatorul, Speecy este cea mai bună soluție.

Programul poate fi descărcat gratuit de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Asus Padfone Infinity

Dacă ne temeam cumva că noutățile în materie de smartphone-uri s-au cam epuizat și va trebui să ne mulțumim cu...

Închide