Google Trends

google_trendsGoogle nu mai este de multă vreme doar un motor de căutare. Dependența de Google este inerentă, iar serviciile oferite de gigantul american sunt pe măsura popularității sale. Verificarea căsuței poștale electronice, orientarea în spațiu, menținerea unei legături virtuale cu prietenii din rețea, stocarea de fotografii sau de documente, lecturarea celor mai recente știri, toate acestea sunt facilități pe care Google ni le pune la dispoziție, pentru a ne ușura existența și, de ce să nu recunoaștem, pentru a avea un oarecare control asupra noastră.

Totuși, dacă ne canalizăm atenția doar către părțile bune ale interacțiunii noastre cu colosul californian, vom descoperi tot mai multe beneficii. Un serviciu poate mai puțin cunoscut, pe care Google îl pune la dispoziția noastră, este Google Trends. Structurată similar celorlalte servicii Google, din punct de vedere estetic, platforma ne oferă informații despre cele mai recente trenduri în materie de căutări pe Google. Pe lângă topul celor mai frecvente căutări, sunt disponibile statistici dispuse pe categorii, în funcție de ceea ce ne interesează.

Fie că vorbim de filme, actori, băuturi, jocuri sau platforme e-commerce, le putem găsi pe toate laolaltă într-un top realizat de Google. Statisticile oferă și informații legate de evoluția căutărilor, raportat la săptămânile precedente. Există, de asemenea, și posibilitatea de a organiza aceste căutări și în funcție de țara de proveniență. Nu există statistici decât pentru un număr limitat de zone, însă toate continentele au fost luate în calcul, astfel că ne putem face o idee aproximativă despre ceea ce caută utilizatorii în funcție de continentul pe care locuiesc.

Accesul la platforma Google Trends se poate face de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
PCmover

Într-o lume în continuă dezvoltare prea puțini sunt cei care țin pasul cu noutățile. Totuși, România este țara mașinilor scumpe...

Închide