Preț vs. calitate

Se pune din ce în ce mai des problema, atunci când ne hotărâm să cumpărăm un produs din sfera tehnologică pe ce să mizăm: preț sau calitate? Referindu-ne strict la România, aș miza pe preț, ca factor prim de decizie în alegerea unui produs. Asta nu pentru că românului nu-i place calitatea, ci doar pentru faptul că prețul restricționează categoriile de cumpărători. Calitatea se încadrează și ea în tabăra cumpărătorilor favorizați, pentru că, de cele mai multe ori, un produs cu standarde ridicate impune și un preț pe măsură.

Argumentele în favoarea prețului ar fi acelea că un produs, spre exemplu un telefon, indiferent de costul său, are cam aceeași utilitate. Să primești sau să dai un telefon e la îndemâna oricui, fie că ai cel mai vechi model Nokia sau cel mai nou iPhone. De aceea, în situații de genul acesta, la o populație cu un nivel de trai mediu, probabil că prețul este cel care primează.

Vorbind de calitate, ne canalizăm atenția pe populația atentă, informată și care este la curent cu ultimele noutăți în materie de tehnologie. La acest capitol putem să vorbim de salarii mai mari și de un nivel de trai superior. Apelând la exemplul de mai sus, un telefon de ultimă generație ne oferă interacțiune virtuală, divertisment și diversitate. Aplicațiile nenumărate pe care le poate avea un telefon de peste 2000 RON nu pot fi puse în balanță cu simplitatea unui telefon de 200 RON.

Preț vs. calitate? Nu există un câștigător real, există doar oameni cu priorități și cu standarde diferite, iar fiecare dintre aceștia are propriul său câștigător în această bătălie.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Microsoft Office 2013

Dacă Windows 8 a fost lansat cu surle și trâmbițe, iar magazinele online sunt care mai de care mai preocupate...

Închide