Review Dell Latitude E6540 – Performanță fără compromis

Performanță fără compromis, acesta a fost sloganul sub care Dell a lansat modelul Latitude E6540, primul laptop de pe piață, din clasa business, ce vine echipat cu un procesor bazat pe arhitectura Haswell.

Și nu au greșit cu nimic, laptopul Dell Latitude E6540 se impune cu adevărat prin performanțele sale, fiind în continuare un laptop de business extrem de puternic, capabil să facă față necesitaților obișnuite din mediul office, chiar și unor proiecte CAD datorită plăcii video dedicate.

Construcție

Carcasa are la bază o structură foarte rezistentă realizată din aliaj de magneziu. Partea superioară este din aliaj de aluminiu anodizat iar restul carcasei, deși pare din plastic, este tot din aluminiu anodizat, acoperit însă cu o pulbere fină, care oferă senzația de plastic moale, foarte plăcută la atingere, rezistenta la praf, umiditate și zgârieturi.

tastatura Dell Latitude E6540

tastatura Dell Latitude E6540

Tastatura de tip chiclet este foarte ergonomică, cu taste bine definite, concepută clar pentru cei care scriu mult. Touchpad-ul este foarte precis și destul de generos în privința suprafeței de lucru, iar o adiție bună este și point stick-ul dintre taste, care dublează funcția de mouse, alături de 3 butoane rezervate click-urilor, poziționate sub tasta space.

Configurație

Ecranul are diagonala de 15.6 inch, suprafața acestuia este mată (anti-glare), lucru ce aproape elimină în totalitate reflexiile de lumină neplăcute, rezoluția în care rulează este Full HD iar culorile redate  de către acesta sunt foarte vivide. De asemenea, luminozitatea este neașteptat de mare, măsurând 282 cd/m² în zona cea mai slab iluminată și 323 cd/m² în zona cea mai puternic iluminată.

În ceea ce privește reproducerea de conținut multimedia, întreaga experiență este consolidată de două difuzoare dispuse unilateral pe latura frontală iar sunetul redat de către acestea este foarte clar și suficient de puternic pentru un laptop din clasa business.

difuzoare dell latitude e6540

difuzoare dell latitude e6540

Modelul pe care l-am testat dispune de un puternic Intel i7-4800MQ, un procesor cu 4 nuclee și 8 thread-uri capabil să urce pana la frecvente de 3.7 GHz, 8 GB memorie ram DDR3, un SSD de 256 GB și o placa video HD 8790M ce poate face față cu brio chiar și jocurilor video destul de pretențioase.

Lista cu jocurile pe care Dell Latitude E6540 le poate rula.

Lista cu jocurile pe care Dell Latitude E6540 le poate rula.

Gama Latitude E6540 este completată de alte modele dotate cu procesoare i5-4300M și i5-4200M, 4 GB memorie RAM și SSD-uri de 128 GB.

Conectivitate și porturi

Pe laterala din stânga regăsim o ieșire HDMI și un port USB 3.0

laterala stanga dell latitude e6540

Pe laterala din dreapta două porturi USB 3.0 si un combo jack p0entru caști și microfon.

laterala dreapta dell latitude e6540

Pe spate, încă un USB 3.0, conectorul de rețea LAN Gigabit și o mufă VGA la care putem conecta un monitor sau a unui proiector, find vorba de un laptop de business.

mufe spate dell latitude e6540

De asemenea, toate dispun de cititor de carduri SD, wireless în standardele a, g și n (compatibil atât cu rețele 2,4 GHz cât și 5 GHz la maxim 300 mbps) Bluetooth 4.0 și webcam HD.

Baterie și performanțe

Bateria este li-ion cu 6 celule și are o capacitate destul de mare, de 66 Whr ce îi asigură cu ușurință o autonomie de peste 2 ore în condiții de utilizare destul de intensă. Ținând cont de toate dotările, greutatea laptopului nu depășește 3 kg iar grosimea acestuia este de 3.5 cm.

Concluzii

Scurta noastră prezentare se încheie aici, însă putem spune cu siguranța ca Dell Latitude E6540 reușește să fie un laptop de business foarte serios, care nu face compromis de performanță, menit să ducă la bun sfârșit task-urile oricărui business man.

Acesta a fost review-ul laptopului Dell Latitude E6540, produs disponibil în site-ul Diablos Computer în categoria laptop second hand i7 de pe Diablos Computer unde puteți cauta și alte modele.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Panasonic Toughbook CF-C1 - mod stand
Review Panasonic Toughbook CF-C1 – rugged laptop

Pentru anul 2017 gadget-urile portabile de tip 2 în 1, laptop și tabletă într-un singur pachet, nu mai sunt de...

Închide