Review Lenovo Thinkpad T520

lenovo-thinkpad-t520Am fost mereu adeptul laptopurilor refurbished și asta din cauza termenelor de garanție de-a dreptul ridicole, de minim 36 de luni. Ei bine, astăzi vom discuta despre un Lenovo Thinkpad T520, un laptop refurbished de 15.6 inci. De obicei, gama Thinkpad este una destul de compactă adresată mobilității, domeniului business, iar Lenovo Thinkpad T520 sparge un pic trendul și se încadrează în gama laptopurilor de dimensiuni normale, respectiv 15.6 inci.

Lenovo Thinkpad T520 are o configurație destul de simplă dar puternică în același timp. Este mult mai performant decât laptopurile noi, low entry pe care le puteți cumpăra din magazine pentru că este dotat cu un procesor Intel Core i5-2520M, generația a doua, 2.5 GHz cu 3 MB memorie Cache. Partea frumoasă începe în momentul în care discutăm despre stocare, laptopul Lenovo Thinkpad T520 achiziționat de la Diablos Computer are un SSD de 128 GB, lucru ce-i va oferi o viteză excelentă. Cât despre memoria RAM, 4 GB sunt suficienți pentru taskurile elementare.

Carcasa Lenovo Thinkpad T520

Carcasa de la Lenovo Thinkpad T520 ce credeți? Seamănă foarte mult cu celălalt tip de carcase de pe Thinkpad-uri. Nimic deosebit. Nici o modificare surprinzătoare în ceea ce privește T520 față de T510 sau T4x0. Din păcate, nu este din aluminiu cum alți producători deja ne-au obișnuit de ceva vreme. Este din plastic dar este de calitate. Suprafețele dure dau acestui laptop un aer important, business, fără de greșeală. Balamalele sunt dintr-un metal aproape indestructibil. Eu unul nu am văzut până acum Thinkpad cu balamale rupte sau ceva de genul. Acestea permit laptopului să se desfacă până la 180 de grade. Forma de scoică a carcasei împiedică obiectele străine să pătrundă printre tastatură și display. Chiar dacă mulți detestă această formă, eu cred că este una destul de utilă.

Conectivitate Lenovo Thinkpad T520

Chiar dacă laptopul nu are porturi USB 3.0, numărul porturilor USB 2.0 îl încadrează în sfera achizițiilor ideale. Are mai precis 4 porturi USB 2.0 și dacă ați citit articolele trecute, probabil ați reținut cât de important este ca laptopul să aibă 4 porturi USB, în loc de 2 sau chiar 3. Chiar ai nevoie de porturi USB în ziua de azi, cu cât mai multe cu atât mai bine. Dintre cele 4 porturi, unul este combo eSATA și unul este power USB. În ceea ce privește semnalul video, există veșnicul port VGA alături de modernul DisplayPort.

Comunicații Lenovo Thinkpad T520

Intel WiFi Link 1000 BGN pentru Wi-Fi și Intel 82579 LM Gigabyte Network Connection pentru conectarea laptopului la internet via cablu. De asemenea, Lenovo Thinkpad T520 beneficiază și de Bluetooth. Este un plus de tehnologie care uneori poate să fie mai mult decât util.

Tastatură, touchpad, trackpoint Lenovo Thinkpad T520

Mie mi-au plăcut întotdeauna tastaturile de pe IBM, ulterior de pe Lenovo. Sunt tastaturi de foarte bună calitate, cu un oarecare aspect mecanic. Cei care au folosit o tastatură mecanică știu despre ce vorbesc. Touchpad-ul și trackpoint-ul sunt de asemenea de calitate foarte bună. Touchpad-ul are o textură foarte alunecoasă, în timp ce trackpoint-ul este același de la Burebista încoace, cu care IBM și Lenovo ne-au obișnuit pentru această gamă. Este foarte precis și simplu de folosit.lenovo-thinkpad-t520-2

Display Lenovo Thinkpad T520

Display-ul este unul mat, așa cum ne-am obișnuit de vreo 20 de ani pentru laptopurile business. Are o dimensiune de 15.6 inci, cu o rezoluție HD 1366 x 768 pixeli. Luminozitatea este destul de bună, la fel și contrastul. Se poate lucra cu el afară din casă dar nu în lumina directă a soarelui. Acolo, orice laptop are probleme de fapt… Unghiurile de vizualizare sunt cam slabe dar nu sunt mai slabe ca alte laptopuri de genul. Mai bine zis nu iasă în evidență pozitiv.

Concluzie Lenovo Thinkpad T520

Lenovo Thinkpad T520 este genul de laptop adresat celor care au de făcut muncă de birou și atât. Nu este genul de laptop foarte mobil pe care să-l cari după tine zi de zi. Iasă în evidență prin puterea de procesare și prin faptul că are o calitate de construcție peste medie. Dacă mai pui la socoteală și cele 36 de luni drept garanție dacă-l cumperi refurbished, ai deja un echipament mai mult decât profesional pentru mica ta afacere sau pentru dormitorul tău destul de micuț.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Despre iPhone 7
Despre iPhone 7

Cred că ne-a obișnuit cu toții cu modul în care evoluează iPhone. Apple nu aduce niciodată surprize din punct de...

Închide