Sony Xperia Z1

sony_xperia_z1Nu există loc pe pământ cu oameni mai inteligenți și mai sclipitori, din punct de vedere al invențiilor, decât Japonia. Fără doar și poate, tărâmul nipon are ceva ce ne lipsește nouă, tuturor celorlalți amatori de tehnologii inovatoare. Având rădăcini adânci pe țărmul estic al Asiei, compania Sony rămâne una dintre cele mai înfloritoare din lume, din punct de vedere al numărului de dispozitive vândute și al popularității crescânde.

Cea mai nouă realizare a companiei japoneze poartă numele de Xperia Z1, acesta fiind lansat chiar în luna septembrie a acestui an. Profitând de succesul predecesorilor săi, noul smartphone Sony va cuceri cu siguranță mulți amatori dispuși să scoată din buzunar o sumă frumușică, pentru un gadget pe măsură banilor investiți. Conectat la rețelele 2G, 3G, 4G, Wi-Fi și Bluetooth 4.0, și dispunând de sistemele de transfer de date NFC, GPRS și EDGE, Xperia Z1 funcționează cu ajutorul unui Micro SIM. Dimensiunile sale sunt de 144 x 74 x 8.5 milimetri, iar greutatea telefonului ajunge la 170 de grame. Noul smartphone Sony are un ecran capacitiv de 5 inchi, cu o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli și opțiune multitouch de până la 10 degete. Atracția principală a telefonului o reprezintă faptul că este rezistent atât la praf, cât și la apă adâncă de până la un metru. Cele 30 de minute în care producătorii garantează că smartphone-ul va rămâne intact ar trebui să fie suficiente chiar și pentru cei mai neatenți dintre noi.

Sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean este susținut de un procesor Quad-core Krait 400 de 2.2 GHz, cu un chipset Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800. Memoria RAM de 2 GB este însoțită de cei 16 GB ai memoriei interne, aceasta din urmă putând fi suplimentată cu până la 64 GB. Camera foto este un alt punct forte al modelului Xperia Z1, cu cei 20.7 MP ai săi, pentru camera principală, și cei 2 MP, în cazul celei frontale. Calitatea videoclipurilor este asigurată de o placă video Adreno 330, ce oferă o calitate a înregistrărilor video de 1080p și 30 de cadre pe secundă.

Culorile disponibile pentru noul Sony Xperia Z1 sunt alb, negru și mov. Prețul dispozitivului ajunge la aproximativ 550 euro.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
WordPress

Dacă omul secolului 21 se poate lăuda cu ceva, acelea sunt opiniile sale. Multe și diverse, despre te miri ce...

Închide