Lansarea e-reader-ului Beagle

Rafturile pline ale bibliotecilor de cartier, mirosul îmbietor al timpului împietrit în paginile cărților tipărite cu zeci de ani în urmă, parfumul copilăriei petrecute în preajma poveștilor lui Creangă, cu cartea în mână și paharul de compot al bunicii lângă noi… toate acestea sunt amintiri de mult trecute…

Tehnologia, în multitudinea ei de exprimări palpabile, și-a răsfrânt tentaculele și în sfera cărților. Bibliotecile de odinioară s-au transformat în foldere sortate alfabetic, pline de e-book-uri, iar sunetul răsfoirii unei cărți a fost înlocuit cu un simplu click. Deși poate nepotrivită în ochii unora, cartea electronică a cucerit multe inimi.

Spațiul, o resursă a zilelor noastre aproape la fel de importantă ca și timpul, reprezintă argumentul suprem al consumatorilor de e-readere; fie că ne referim la rafturile mai aerisite de acasă sau la geanta de serviciu, ale cărei compartimente sunt mult mai potrivite unui e-reader decât unei cărți. Spațiul economisit este cea mai clară dintre rațiunile care îi fac pe oameni să renunțe la cărțile printate, în detrimentul unor ustensile cu aceeași utilitate.

În acest sens, Txtr, o companie nemțească, intenționează să lanseze pe piață un produs interesant – e-reader-ul Beagle, ce va costa doar 10 euro. Chiar dacă nu are încorporat un port USB și nu dispune de acumulator propriu, e-book-urile vor putea fi expediate folosind tehnologia Bluetooth. Un al dezavantaj, care se poate transforma într-un punct pozitiv al cititorului de cărți, este lipsa posibilității de conectare prin Wi-Fi, ceea ce va duce la o durată de viață mai lungă a bateriilor.

E-reader-ul are o diagonală de 5”, o memorie internă de 4 GB și o rezoluție de 800 x 600 pixeli. Grosimea sa este de 5 milimetri, iar greutatea de 128 grame.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Online Converter

Multe sunt situațiile în care ne dau dureri de cap căutările pe Google, în speranța găsirii unor soft-uri gratuite care...

Închide