TeamViewer

Nu toți ne-am născut învățați. Și chiar dintre cei învățați, nu toată lumea se pricepe la manevrarea unui calculator. Începând de la banala redactare de texte într-un editor specializat cu așa ceva, până la partea alambicată de programare.

Tocmai de aceea se întâmplă ca fiecare dintre noi să avem în cercul de cunoștințe măcar o persoană care să ne scoată din belele, atunci când propriul computer nu vrea să mai comunice cu noi în mod amiabil. Cum timpul este cea mai epuizabilă dintre resurse, indiferent de meseria pe care o practicăm, când vine vorba de informaticieni lucrurile sunt și mai complicate la acest capitol.

Există însă o soluție potrivită pentru ca atât noi, cei păgubiți de neînțelegerile iscate între noi și calculator, cât și prietenii informaticieni, care vor să ne ajute și nu au timp, să fim mulțumiți. Se numește TeamViewer și este o aplicație care are rolul de a accesa un al doilea calculator, de către un utilizator extern (bineînțeles, cu acordul nostru). Tehnic vorbind, programul se ocupă cu partajarea ecranului și cu transferul de fișiere.

Mai pe înțelesul tuturor, TeamViewer este metoda perfectă ca cineva să ne repare calculatorul fix sub ochii noștri, fără ca acel cineva să se afle fizic lângă noi. Cei care doresc să descarce programul, o pot face de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Google Nexus 4

Dacă ar fi să vorbim de un ”telefon al viitorului”, ne-ar fi imposibil să ne oprim asupra unuia sau altuia...

Închide