Vrei siguranță maximă? Iată cum alegi o parolă rezistentă la atacurile brute-force

passParolele – veșnica problemă a securității online. Deși am depășit demult vremurile în care puștii de 14 ani căutau pe net în disperare cum să spargă o parolă de Yahoo Messenger, lucrurile nu au evoluat prea mult de atunci. Desigur, securitatea online s-a îmbunătățit simțitor dar să nu uităm că ingineria inversă nu-i ceva străin pentru cei inteligenți iar implementarea securității online este făcută tot de oameni, care sunt de asemenea supuși erorilor. Acestea fiind spuse, cum poți obține securitate maximă atunci când vine vorba despre parole?

Cum alegi o parolă cât mai sigură?

  1. Evită parolele de genul „1234” sau „aaaaaa” sau „QWERTY”. Eu numesc așa zisele parole de gabor și sunt foarte simplu de spart. Genul acesta de parolă foarte banală îți va face numai probleme.
  2. Folosește un generator de parole. Parola pentru fiecare site în parte trebuie să fie diferită și cu ajutorul unui generator, poți obține combinații destul de greu de ghicit de genul „xN^ZA#8{z>7G{Q.{”.
  3. Parola trebuie să aibă minim 16 caractere. Și trebuie să fie diferite între ele de asemenea. Chiar dacă sunt foarte dificil de reținut, sunt cele mai sigure în fața atacurilor de tip brute-force.
  4. Evită cuvintele cunoscute din interiorul parolei. Dacă nu dorești să folosești un generator de parole, atunci măcar încearcă să eviți cuvintele simplu de ghicit. Chiar dacă parola are 16 caractere, faptul că aceasta conține cuvinte simplu de ghicit prin brute-force, o face foarte vulnerabilă. Așadar, nu folosi parole de genul „alexalexalexalexalex” sau „parolaesteparola”.

Acestea sunt cele mai importante 4 sfaturi pentru alegerea unei parole aproape imposibil de „spart”. Dacă vă întrebați cum pot face rost hackerii de parolele oamenilor fără brute-force, aveți aici un articol în care am explicat ceva mai pe larg care sunt posibilitățile.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Fujitsu Lifebook S752
Review Fujitsu Lifebook S752

Astăzi vom discuta despre un Fujitsu Lifebook S752, laptop destinat mediului business foarte portabil. Cred că știe toată lumea deja...

Închide