Review Fujitsu Lifebook S752

fuji-2Astăzi vom discuta despre un Fujitsu Lifebook S752, laptop destinat mediului business foarte portabil. Cred că știe toată lumea deja faptul că sunt un mare fan al laptopurilor de 14 inch. Mi se par de departe cele mai bune din punct al vede al mobilității iar producătorii reușesc să aducă în prim plan și puterea acestora, nu doar dimensiunea. Laptopul Fujitsu Lifebook S752 are un procesor Intel Core i5-3320M de generația a 3-a, ce urcă cu ajutorul tehnologiei Turbo a celor de la Intel până la 3.3 GHz.

Cei 4 GB RAM sunt suficienți aplicațiilor office contemporane chiar dacă varianta pe care o prezentăm astăzi este una second hand. Cu un hard disk de 320 GB, Fujitsu Lifebook S752 intră în categoria laptopurilor perfecte și celor care doresc să-l utilizeze și acasă, bucurându-se de confortul canapelei în timp ce vizionează un film descărcat direct pe HDD. Ar mai fi de precizat faptul că beneficiază de USB 3, vitezele de transfer fiind de 20 ori mai mari față de vechiul standard USB 2.0.

Placa video este una Intel HD 4000 cu chipset Intel QM77, suficientă pentru taskurile home&office elementare. Nu este un laptop pentru gaming sau pentru editat video… Rezoluția display-ului este normală pentru asemenea format de 14 inci, respectiv 1366×768 pixeli… Vom discuta în cele ce urmează în detaliu despre calitatea de construcție a acestui laptop dar și despre câteva lucruri care-l scot puțin în evidență față de celelalte produse pe care le puteți găsi pe piața de second hand.

Dimensiuni Fujitsu Lifebook S752

Laptopul are un display de 14 inch așa că va fi mai mic și mai ușor decât unul clasic de 15.6 inci. Asta înseamnă că va fi mult mai ușor de transportat de la job acasă sau de folosit în medii destul de aglomerate precum mașina personală sau o cafenea. Deși unii vor spune că are o grosime destul de mare, aproximativ de 3.5 centimetri, insist pe ideea că trebuie să fie suficient de gros cât să asigure o funcționalitate bună în mediul office. De cântărit, laptopul având doar plastice în componență, cântărește doar 2,3 kilograme.fuji-3

Carcasa și aspectul general al Fujitsu Lifebook S752

Designul general este unul cât se poate de sobru și înclinat înspre profesionalism. Nimic din carcasa acestui laptop nu dă senzația de chinezărie ieftină sau de briz-briz menit să ia ochii curioșilor. Da, știu că pare un laptop plictisitor, fără aluminiu, dar este genul de mașină care se adresează productivității în birou. Designul curat și clar este cel mai bun atunci când vine vorba despre mediul office. Cu toate că este din material plastic, este foarte rigid, pare chiar indestructibil dar cei de la Fujitsu ne-au obișnuit cu genul acesta de laptopuri încă din anii 90, nu-i nimic nou.

Conectivitate Fujitsu Lifebook S752

Din punct de vedere al conectivității, Fujitsu Lifebook S752 stă foarte bine. Are 4 porturi USB dintre care două sunt USB 3. Sunt destul de încântat de numărul acestor porturi pentru că vor fi foarte utile dacă ai de conectat ceva periferice. Să nu mai zic de viteza destul de mare a porturilor USB 3. Din punct de vedere al porturilor video, întâlnim atât nemuritorul port VGA, cât și DisplayPort, ce suportă rezoluții mult mai mari chiar și decât HDMI.

Comunicații Fujitsu Lifebook S752

Laptopul are o placă Wi-Fi Intel Centrino Advanced-N 6205 capabilă de dual stream pe 2.4 și 5 GHz. Vitezele de transfer pot atinge pe Wi-fi maxim 300 mb/s . De asemenea, portul LAN trebuie menționat că este 10/100/1000, adică Gigabit, aviz amatorilor de internet de la RCS-RDS.

Cât costă Fujitsu Lifebook S752

Laptopul poate fi cumpărat în acest moment din magazinul online diabloscomputer.ro pentru mai puțin de 1150 RON. Mie mi se pare un preț mai mult decât acceptabil ținând cont de specificațiile generale ale acestui laptop. Este una dintre cele mai bune soluții pentru cei care doresc un laptop business deloc scump, capabil să ducă la bun sfârșit sarcinile unui job office de zi cu zi.fuji

One Response

  1. Arapu Ionut Alexandru 23/12/2016

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
circuitele integrate
Cum sunt produse circuitele integrate

Cred că toată lumea s-a întrebat cum funcționează un circuit integrat după ce s-a uitat măcar 3 secunde la o...

Închide