W3C Validation

w3c_validationPentru fiecare front-end developer părerea propriilor clienți și a utilizatorilor, în general, este un factor important, de care trebuie să țină cont. Design-ul unui site este cel care atrage privirile și vizitatorii, însă codul aflat în spatele imaginii este și el la fel de important. Pentru că laicii într-ale web-design-ului sau programării nu pot controla dacă ceea ce se află în spatele decorului frumos aranjat este corect, misiunea aceasta pică în sarcina dezvoltatorilor.

În acest scop există platforme special create pentru verificarea codurilor HTML și CSS, care să asigure o funcționare corectă și optimă a site-ului creat. Markup Validation Service și CSS Validation Service sunt cele două site-uri încorporate pe aceeași platformă, care permit validarea script-urilor dintr-o pagină web. Verificarea poate fi realizată de către oricine, însă pentru a opera modificările necesare, este nevoie de accesul la documentele de lucru.

Lucrul cu aceste site-uri este extrem de intuitiv. În spațiul pentru adresă se introduce URL-ul site-ului pe care dorim să îl verificăm, iar rezultatul obținut constă în numărul de erori de script pe care le le au paginile create.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Facebook Messenger

De vreme ce toți dezvoltatorii de soft-uri încearcă să ne ușureze viața prin tot felul de minuni tehnologice, ar fi...

Închide