Ti-ai deschis o firma si nu prea ai bani de investitii? Calculatoarele second hand te salveaza

Calculatoarele Second Hand sunt cea mai buna solutie pentru mediul business starter si IMM-uri

Atunci cand deschizi o afacere, mai ales intr-o tara precum Romania obisnuita sa-ti ia, nu sa-ti dea, trebuie sa fii foarte atent cu investitiile. Trebuie sa te asiguri ca banii firmei se duc pe lucruri ce te ajuta sa te dezvolti dar in acelasi timp, te ajuta sa scapi si de impozitele si taxele stupide ale statului roman. De obicei, tot ce inseamna tehnica de calcul se deconteaza intr-o firma, adica banii cheltuiti pentru achizitia de echipamente IT iti sunt scazuti din impoztul pe venit, profit, fiecare ce modalitate de impozitare alege.

Problema este ca daca deschizi o afacere si esti la inceput de drum, nu vei avea atat de multi bani incat sa-ti permiti sa cumperi echipamente noi. In acest caz, trebuie sa te orientezi catre second hand. Nu-ti face griji, echipamentele second hand sau cele refurbished nu sunt nici pe departe depasite. Sunt solutia perfecta ce-ti vor pune afacerea pe picioare dupa cum o sa explic in cele ce urmeaza…

In 90% din cazuri, firmele, IMM-urile au nevoie de niste calculatoare pentru operatiuni destul de simple, cum ar fi programe de gestiune, contabilitate primara, Excel, tehnoredactare, imprimare si cam atat. Putine sunt firmele specializate in operatiuni si servicii ce necesita putere de calcul foarte mare. Doar cei care lucreaza in CAD, Adobe, adica proiectie 3D, productie publicitara, vor fii nevoiti sa dea bani grei pe echipamente IT, calculatoare de ultima generatie si asa mai departe.

Ok, daca nu faci productie publicitara, de film, nu faci montaje video, nu lucrezi in 3D, atunci nu ai motive sa investesti bani in calculatoare noi. Ideea e sa cumperi ceva cat mai ieftin cu care sa-ti faci treaba dar sa te ajute si pe parte de impozit pentru ca vrem sa nu sa recunoastem, nimeni nu vrea sa dea bani la stat. O firma cu capital mic poate sa-si scada cu brio echipamente second hand din impozit pentru ca sunt destul de ieftine.

Ce avantaje are o firma sau un IMM daca opteaza pentru echipamente second hand

  • In primul rand, isi permite sa functioneze cu minim de investite. Un calculator second hand poate fii achizitionat cu maxim 500 de lei, pe cand unul nou se invarte pe la 1000 de lei. Ideea e ca firma are nevoie de o putere de calcul pe care un desktop second hand de 500 de lei poate sa o ofere fara probleme, asa ca ce rost are sa cheltui dublu?
  • Primeste garantie 12 luni pentru orice echipament cumparat, fie ca discutam despre un desktop second hand, un laptop second hand, sau o imprimanta second hand. Cei care opteaza pentru echipamente refurbished se bucura de 36 de luni garantie.
  • Primeste Windows cu licenta la bani de nimic, intre 80 si 150 de lei, foarte important. Desi in Romania pirateria e la ea acasa, in propria-ti casa nu te va controla nimeni sa vada daca ai acte pe software sau nu. Ei bine, daca ai o firma lucrurile se schimba radical, trebuie sa lucrezi LEGAL.
  • Daca esti la inceput nu vei avea o cifra de afaceri foarte mare, probabil nici incasari/vanzari/contracte cine stie ce. Daca cumperi echipamente noi s-ar putea sa nu le poti scade pe impozit la final de an pentru ca s-ar putea sa iesi pe minus, ceea ce nu e voie. Ideal este sa cumperi un calculator second hand cu care sa-ti faci treaba si atat, n-are rost sa cumperi lucruri scumpe doar de dragul de a le avea. Nu le vei folosi pentru tine personal.
  • Calculatoarele second hand brand, de genul Fujitsu Siemens, HP, Dell, Lenovo sunt renumite pentru fiabilitate si anduranta si o sa va da dau un singur exemplu: la statia GPL unde am lucrat un desktop second hand Fujitsu a mers 2 ani non stop, 24 de ore din 24 fara sa se defecteze. Avea instalat un soft DVR si avea inauntru o placa de captura cu 4 canale. Deci inregistra pe HDD non stop imagini de la 4 camere video de exterior. Nu va indoiti de fiabilitatea si anduranta lor chiar daca sunt second hand.
  • In Romania inca se merge pe standarul de port SERIAL ca mijloc de comunicatie. Multe firme care lucreaza in domeniul securitatii, depanarii hardware si software au nevoie de laptopuri care sa aiba port serial pe care sa le trimta cu agentii pe teren. Ei bine, asa ceva nu mai gasesti de cat pe un laptop second hand. Exista adaptorul USB la Serial, cu driver si toate cele care e recunoscut pentru problemele pe care le cauzeaza si pentru instabilitatea sa. Portul serial natural e sfant.
  • O sa incurajez intotdeauna si achizitia de imprimante second hand pentru firme pentru ca sunt excelente din punct de vedere al raportului calitate-pret. Sa fie laser si sa nu coste mai mult de 200 de lei. E tot ce-ti trebuie pentru inceput, nu ai nevoie de o imprimanta noua. Multi se ingramadesc sa cumpere acele imprimante noi, foarte ieftine, cu cartus pe cerneala. S-a demonstrat ca aceste imprimanta cu cerneala pe termen lung nu sunt altceva de cat o mare paguba si o mare bataie de cap. In 2 ani depasesti cu mult pretul imprimantei in sine daca aduni consumabilele (cartusele). O imprimanta laser second hand te costa la fel de mult ca cea mai ieftina imprimanta cu cerneala si daca ai genul de firma care nu se speteste cu imprimatul, ai scapat de grija aceasta vreo 2 ani.

Cam acestea ar fi principalele avantaje ale echipamentelor second hand si cu siguranta cei care se gandesc la productivitate si la ideea de a face o afacere buna, nu vor ezita sa cumpere echipamente second hand de la firme autorizate si specializate in acest domeniu, precum diabloscomputer.ro.

Small-Business

 

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
De ce sa alegi un laptop second hand

Daca pana acum nu erai hotarat in privinta unei achizitii de laptop second hand iata cateva argumente PRO Laptopul in...

Închide