Blender

blenderCând vine vorba de programele care implică anumite costuri materiale, multă lume apelează la alternativele gratuite, renunțând oarecum la anumite facilități, pentru a evita cheltuielile majore. E drept că uneori variantele de programe care nu au implicații financiare nu sunt la fel de performante ca cele cu licență, dar astfel de situații nu sunt extrem de frecvente. Asta pentru că mai toate soft-urile, indiferent de domeniul la care ne referim, au soluții gratuite, unele chiar foarte eficiente.

Blender este unul dintre soft-urile puse la dispoziție ”la liber” de către creatorii săi, iar rolul pe care acesta îl are este acela de a crea animații 3D. Programul nu necesită instalare prealabilă, ci doar rularea unui fișier executabil. E drept că interfața lui Blender nu este cea mai prietenoasă cu putință, însă cei familiarizați cu soft-urile care se ocupă cu modelarea 3D vor fi încântați de toate lucrurile pe care le poate face acest program, fără niciun cost. Animații, post-producții, creații interactive și tot felul de alte lucruri spectaculoase pot fi realizate cu ajutorul lui Blender. Compatibil cu mai toate sistemele de operare, programul poate fi o resursă excelentă pentru cei care trec peste impedimentele legate de interfața complicată și de numărul mare de comenzi și butoane pe care Blender le pune la dispoziție.

Cei care doresc să se specializeze în animațiile 3D pot descărca Blender de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy Core LTE

Industria de telefonie mobilă, probabil cea mai înforitoare din ultimii ani la nivel mondial, în ceea ce privește cifrele de...

Închide