Browser Shots

browser_shotsLumea modernă a impus atât de multe diferențe între oameni, încât cei care au trăit în alte secole s-ar uita cu siguranță foarte ciudat la noi, cei ai timpului prezent. Făcând însă atât de multe eforturi să ne diferențiem unii de alții, ajungem să ne pierdem identitatea într-un tumult de detalii nesemnificative.

Viața virtuală, pe care mai toți o ducem în ziua de azi, încearcă și ea să-ți păstreze o unicitate, dar este extrem de complicat să fii orginal, atunci când ești înconjurat de alte șapte miliarde de locuitori și multe milioane de internauți. Tocmai de aceea, toți programatorii și dezvoltatorii web sunt puși la grea încercare atunci când vor să creeze ceva nou, care să-i convingă pe utilizatori extrem de rapid. Iar atunci când reușesc să ducă la bun sfârșit proiectul început, trebuie să se confrunte cu cea din urmă problemă: compatibilitatea browserelor.

Cei care sunt familiarizați cu crearea de pagini web știu că aceasta este o problemă majoră, atunci când sunt inserate anumite elemente mai noi, rămase încă netestate de către unii furnizori de navigatoare web. Pentru a o soluționa, sau măcar pentru a remedia anumite erori ce țin de unul sau altul dintre browsere, este important să verificăm felul în care este afișat un site, în funcție de navigatorul web folosit. Browser Shots este unul dintre site-urile care ne oferă posibilitatea verificării modului în care este afișat un site, pentru o anumită versiune sau un anumit tip de browser. Tot ce trebuie să facem este să introducem URL-ul site-ului pe care dorim să îl verificăm și să bifăm navigatoarele de care suntem interesați, în funcție de sistemul de operare pe care îl folosim. Apoi  vom obține screenshot-uri pentru fiecare browser în parte și vom putea analiza cu ușurință ce anume avem de modificat, pentru ca site-ul nostru să fie compatibil cu cât mai multe browsere, mai vechi sau mai noi.

Limita de screenshot-uri pe care cei de la Browser Shots o pun la dispoziție este de 149 de imagini pe zi, atâta timp cât nu dorim să ne creem un cont pe platforma lor. Aderarea la rețeaua Browser Shots nu implică însă niciun cost din partea utilizatorului.

Cei care lucrează în domeniul web-development-ului și doresc să verifice compatibilitatea site-urilor create cu diferite browsere, pot accesa platforma Browser Shots de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Free Windows Tuner

Nu toate lucrurile merg întotdeauna așa cum ne-am dori. În special când vine vorba de ustensilele tehnice, suntem puși de...

Închide