CamStudio

cam_studioNimeni nu s-a născut învățat, pe lumea aceasta, așa că întotdeauna este o vreme pentru acumulări. Indiferent dacă ne referim la aspectele informale ale vieții sau la lucrurile tehnice pe care avem nevoie să le deprindem, ne putem însuși în permanență noi abilități și cunoștințe.

Dacă școala este o sursă oficială de unde putem lămuri diverse chestiuni necunoscute, Internetul reprezintă modalitatea practică de a face acest lucru. Pentru că este gratuit, rapid și cât se poate de eficient. Mai mult decât atât, atunci când nevoia noastră de înțelegere este una foarte mare, putem să apelăm la tot felul de tutoriale video, extrem de explicite, care să ne ofere informațiile sau metodele de care avem nevoie pentru a întreprinde un anumit lucru.

În cazul în care ne aflăm noi în postura de a-i învăța pe cei din jur anumite lucruri, dar nu știm cum să facem în așa fel încât informația să ajungă la cât mai multe persoane, putem apela la CamStudio, un program gratuit care ne poate ajuta să creem tutoriale video, și nu numai. Ce face efectiv programul este să filmeze tot ceea ce rulează pe desktop-ul nostru, în timp real, fie că alegem sau nu să înregistrăm și partea audio. Avem opțiunea de a selecta anumite părți ale ecranului, astfel încât tutorialul să cuprindă doar elementele de care avem efectiv nevoie. De asemenea, putem adăuga watermark-uri, fie sub formă de text, fie încărcând o imagine din propriul calculator. Fișierele video rezultate pot fi stocate în format .swf sau .avi.

CamStudio este un program gratuit, compatibil cu toate versiunile Windows. Cei care doresc, îl pot descărca de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
ZTE Sonata 4G

Cea mai mare problemă a producătorilor de telefonie mobilă nu este neapărat convingerea auditoriului, ci concurența. Acerba și permanenta competiție...

Închide