Check Page Rank

google_page_rankScopul tuturor site-urilor de prezentare create în ziua de azi, precum și al magazinelor online, este acela de a apărea cât mai sus în principalul motor de căutare, pe numele său Google. Partea de optimizare a devenit, pentru unele companii, mai importantă decât aspectul vizual, cel care ar trebui să fie primordial în atragerea de utilizatori. Astfel, Internetul este plin de tot felul de campanii și strategii de marketing, care mai de care mai ample, al căror scop este acela de a fi cât mai în față la o căutare pe Google.

Dincolo de site-urile susținute în top doar de către multitudinea de bani virată către colosul american, există și metode care nu necesită neapărat sume mari de bani investite și care pot urca un site către primele locuri din Google. Printre aspectele importante ale unui site, când vine vorba de optimizare, se numără și Page Rank-ul, adică treapta pe care este situată o anumită pagină web în viziunea celor de la Google. Notarea rangului de pagină se face de la 1 la 10, însă o notă aproape de maxim nu poate fi obținută decât de site-uri precum Facebook sau YouTube.

Pentru a afla rangul unei anumite pagini web, chiar dacă aceasta nu a fost creată de noi, putem să utilizăm site-ul Check Page Rank, care ne oferă o platformă gratuită și extrem de intuitivă, prin intermediul căreia putem să ne informăm cu privire la Page Rank-ul unuia sau altuia dintre site-urile existente în spațiul web.

Deși rangul paginilor web nu este neapărat un element esențial pentru partea de optimizare, trebuie totuși să ținem cont de felul cum ne percepe Google și de nivelul de importanță pe care acesta îl acordă site-ului nostru. Asta pentru a putea îmbunătăți, în timp, aspectele care nu ne lasă să urcăm pe cât ne-am dori în primele pagini de la Google.

Cei care doresc să verifice care este rangul site-urilor pe care le administrează o pot face aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Citrify

Pentru a atinge cele mai înalte culmi ale succesului, din punct de vedere profesional, este nevoie de o muncă asiduă...

Închide