Color Hexa

color_hexaDacă ne-am pune pentru un moment în funcțiune imaginația și am trage cortina peste lumea colorată pe care o vedem în jurul nostru, am rămâne cu un peisaj alb-negru, fără vlagă și fără viață. Asta dovedește că o imagine monocromă a existenței noastre de zi cu zi, fie ea reală sau virtuală, ar fi imposibilă. De aceea și peisajul online pune mare preț pe culoare și pe combinațiile de nuanțe.

Colors On The Web este unul dintre site-urile care pot deveni o unealtă de neînlocuit pentru cei care se ocupă cu partea de design în mediul virtual. Platforma oferă mai multe facilități de îmbinare a culorilor, printre care și Color Wizard. Adăugând un cod hexazecimal de culoare, putem afla care sunt nuanțele monocromatice derivate, culorile complementare sau analoge.

De asemenea, site-ul oferă posibilitatea de a ”învârti” roata culorilor, la secțiunea Color Wheel, generând combinații de nuanțe care ne pot ajuta, spre exemplu, la realizarea unui site sau a unui afiș, într-un moment în care inspirația nu e de partea noastră.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
FilExile

Când vine vorba de calculatoare, mulți dintre noi ne prindem urechile în probleme care unora li s-ar părea o joacă...

Închide