Copyscape

copyscapeEste greu să fii original, într-o lume plină de idei. Plină de invenții de tot soiul. Am putea crede, la un moment dat, că nu mai este nimic de inovat, nimic de spus, nimic de aflat. Totuși, punându-ne un pic mintea la contribuție, vom descoperi că suntem capabili să creăm, să aducem noul pe rafturile celor interesați. Iar dacă teama de a fi plagiați stă în calea ideilor noastre, există acum o soluție care ne poate scăpa de această grijă.

Copyscape este numele platformei ce ne poate ajuta să verificăm dacă textele noastre apar pe alte site-uri din mediul online, fără menționarea sursei, sau dacă ceea ce tocmai am redactat a fost deja scris, de către alt internaut. Pentru a pune în funcțiune platforma nu avem altceva de făcut decât să introducem link-ul site-ului pe care dorim să-l supunem verificărilor, iar ca rezultat ne vor fi generate alte site-uri cu conținut similar celui scris de noi. În cazul în care căutarea nu a generat niciun rezultat, e semn că ceea ce am scris nu fost nici copiat de către altcineva, nici nu s-a aflat pe lista de idei a altui utilizator de Internet.

Dacă dorim să ne protejăm și mai mult, putem să descărcăm unul dintre bannerele puse la dispoziție de către cei de la Copyscape și să-l adăugăm pe site-ul pe care dorim să-l protejăm. Astfel, cei care vor avea în gând să plagieze, se vor gândi de două ori dacă să facă sau nu acest lucru.

Copyscape oferă și servicii cu plată, pentru aceia care doresc să fie înștiințați atunci când un conținut similar celui redactat de ei a apărut pe Internet la ceva vreme după postarea sursei originale.

Cei care doresc să acceseze platforma Copyscape o pot face de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Huawei Ascend G740

Sfârșitul de an nu vine doar cu foarte multe reduceri, ci și cu o mulțime de lansări, care mai de...

Închide