Dafont

da_fontAtunci când navigăm pe un anumite site, sunt detalii cărora le dăm mai multă atenție, și altele pe care le ignorăm. Spre exemplu, culorile ocupă un loc important în paleta noastră de interese vizuale. Fonturile însă nu prea se încadrează la capitolul ”elemente importante”. Deși mulți clienți, atunci când solicită crearea unui site, pun preț pe fonturi, prea puțini sunt utilizatorii care sunt cu adevărat interesați de acest aspect.

Dafont este un site care se adresează nu doar web-designerilor, ci și acelora care lucrează cu suita Office sau cu alte soft-uri ce permit redactarea și editarea de documente. Platforma pusă la dispoziție de către cei de la Dafont cuprinde o gamă impresionantă de stiluri de scriere, oferite gratuit celor care doresc să le folosească. De la gotic la tehno, și de la clasic până la western, putem găsi aici toate tipologiile de fonturi pe care ni le-am putea imagina.

Descărcarea unui font se face foarte simplu, apăsând butonul de Download, iar instalarea pe propriul calculator se realizează copiind fișierul .ttf în folderul de fonturi al sistemului de operare (în cazul Windows). Pentru MAC și Linux, Dafont oferă instrucțiuni separare de instalare.

Fonturile instalate sunt valabile în toate aplicațiile unde există opțiunea de selectare a unui anume tip de font (Microsoft Word, Adobe Photoshop, Corel Draw etc.).

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
FormatFactory

Schimbul de informații între diverse gadget-uri este o modă care pare să prindă tot mai mult contur. Formatele variate ale...

Închide