Dropbox

Informația, în variantă printată, începe să devină din ce în ce mai frecvent doar o amintire. Rafturile se golesc, iar cărțile sunt înlocuite cu produse de decor hand-made sau gadget-uri inovatoare, care suplinesc spațiul lăsat liber de paginile roase de timp.

Iar dacă spațiul offline se diminuează, cel online capătă proporții. Dacă mai ieri împrumutam cu ușurință o carte de bucate sau un dicționar, acum folosim aplicații care transferă în mod inteligent variantele online ale documentelor de dimensiuni mai mari sau mai mici. Dar dacă părăsim spațiul schimbului de fișiere între prieteni și ne îndreptăm atenția către locul de muncă, unde aceleași documente sunt accesate de o sumedenie de oameni, vom ajunge la concluzia că ne-ar prinde bine un soft care se ocupă cu partajarea de fișiere.

În ajutorul nostru vin cei de la Dropbox, care ne oferă gratuit un astfel de program, disponibil de altfel atât pe sistemele de operare ale celor de la Microsoft și Apple, cât și pe Linux. Soft-ul poate fi descărcat de pe site-ul oficial al producătorului și este extrem de simplu de folosit. După instalare, programul creează un folder în calculatorul personal (acolo unde dorim), unde pot fi copiate fișierele partajate. Aceleași fișiere pot fi accesate și online, de pe orice computer, prin logarea la contul de Dropbox creat odată cu descărcarea soft-ului.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
LaVie X

Comparația între laptop-uri și desktop-uri este încă un subiect dezbătut de cunoscătorii IT. Însă noutatea în materie de analize pro...

Închide