Linux

Alternativele s-ar putea traduce în limbaj informatic  ca fiind soluțiile optime pentru utilizatorii de rând. Pentru că aproape fiecare soft plătit are un corespondent ce poate fi descărcat gratuit, utilizatorii al căror buget este unul limitat se pot bucura de acces tehnologic într-o măsură apropiată de compatrioții cu venituri ridicate.

În sprijinul celor spuse mai sus vin și cei de la Linux, care ne oferă un sistem de operare extrem de eficient, dar cu cost 0, spre deosebire de competitorii de la Windows sau Apple, ale căror produse sunt extrem de costisitoare. Pentru cei care sunt obișnuiți cu interfața de la Windows, Linux-ul poate părea destul de neprietenos la o primă vedere. Însă, ținând cont de faptul că utilitatea e primordială în raport cu interfața, vom înclina balanța către sistemul de operare Linux, în ceea ce privește raportul preț / calitate. Un cost 0 nu poate fi combătut prea ușor, nici chiar de cei de la Windows. Avantajul celor din urmă este, de fapt, popularitatea uriașă de care se bucură, Linux-ul fiind un sistem destul de firav în materie de renume, cel puțin la nivel național.

Cei de la Linux folosesc un sistem de operare de tip Unix, ce poate fi instalat pe o gamă largă de produse hardware  – tablete, telefoane, laptop-uri etc. Așa că putem scăpa de grija lipsei de compatibilitate între gadget-urile pe care le folosim zi de zi și Linux.

Pentru cei care doresc să profite de avantajele unui sistem de operare gratuit, acesta poate fi descărcat de pe site-ul oficial al companiei producătoare.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Pirateria, hobby sau necesitate

Piratarea soft-urilor, deși un obicei la modă printre români, începe să se transforme într-un monstru ce-și arată colții. Ușurința cu...

Închide