FileZilla

filezillaÎn lumea internauților, transferul de date este cel mai obișnuit lucru cu putință. Fie că vorbim de poze transmise prin intermediul messenger-ului, fie că atașăm la e-mail anumite documente, schimbul de materiale în mediul online este o activitate intrată deja în reflexul consumatorilor de internet.

Deși nu toată lumea știe, chiar și site-urile pe care le accesăm zi de zi au în spate fișiere care necesită depozitare pe un server funcțional. Iar acest proces se realizează prin transferul de date. Printre cele mai populare soft-uri în acest domeniu este și FileZilla, un program folosit pentru transferul de fișiere prin FTP (File Transfer Protocol). Dincolo de disponibilitatea sa gratuită, FileZilla are avantajul de a putea fi utilizat pe mai multe sisteme de operare, incluzând aici Microsoft, Mac OS X sau Linux. Transferul de fișiere se poate realiza nu doar prin FTP, ci și prin SFTP și FTPS.

De asemenea, există forumuri specializate care pot oferi suport dezvoltatorilor web care se folosesc de FileZilla pentru uploadarea fișierelor pe server.

Programul poate fi descărcat gratuit de pe platforma Source Forge.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
iPhone 5S

Lansările cu surle și trâmbițe nu mai sunt de mult o noutate când vine vorba de Apple. Iar schimbările în...

Închide