Foursquare

four_squareRețelele sociale nu mai sunt de mult doar o fiță. Au ajuns o adevărată obișnuință, depășind chiar și statutul de ”modă” și creând o frenezie pe întreg mapamondul. Nu vorbim aici doar de Facebook, care a cucerit în jur de 15% din populația globului, ci și de celelalte platforme care adună laolaltă utilizatori din toate colțurile lumii, cu scopul de a-i face pe aceștia să socializeze în orice fel cu putință. Dacă LinkedIn, spre exemplu, are scopul precis de a se orienta către partea de joburi și potențialele relații dintre un angajator și un viitor angajat, Couchsurfing se adresează pasionaților de călătorii, care nu se tem să invite sau să fie invitați de către persoane de alte naționalități la ei în țară.

Tot așa, Foursquare, o altă rețea socială cu mare atracție la public, având peste 10 milioane de utilizatori, are un scop precis, și anume acela de a promova tot felul de locații de petrecere a timpului liber, prin recomandări venite chiar de la prietenii din lista noastră. Deși publicarea permanentă de statusuri cu privire la locațiile în care ne aflăm nu este neapărat cel mai indicat lucru din lume, sunt persoane care adoră să-și țină la curent amicii virtuali în ceea ce privește locurile în care își consumă orele libere. Prin crearea unui cont pe Foursquare și apelarea la opțiunea de ”check-in”, toată lumea va fi informată cu privire la locația unde ne aflăm. Desigur, o astfel de informație poate fi distribuită și pe Facebook sau Twitter, dacă dorim să ne conectăm pagina de Foursquare la celelalte conturi de rețele sociale pe care le deținem.

Foursquare este o opțiune adresată în special deținătorilor de telefoane inteligente, existând aplicații atât pentru utilizatorii de iPhone-uri, cât și pentru pasionații de Android sau BlackBerry.

Crearea unui cont pe platforma Foursquare se poate face aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
BurnAware

Pentru aproape toate acțiunile pe care le întreprindem, în ziua de azi, există alternative. Calea pe care o alegem ține...

Închide