Friendster

friendsterDacă mai există utilizatori de Internet care se conectează cel puțin o dată pe zi la lumea online, și nu au nici măcar un cont pe una dintre zecile de rețele de socializare, înseamnă că fie sunt niște oameni extrem de retrași, fie prea în vârstă ca să mai aibă răbdarea de a-și pierde vremea pe astfel de platforme. Totuși, puțini dintre cei mai fideli ”consumatori” ai spațiilor sociale online își pun problema istoricului acestor site-uri. Pentru ca nici Facebook, nici Twitter, nu au fost cei care au dat tonul pieței, trebuie să fi fost totuși un precursor al acestui trend.

Friendster este una dintre rețelele care au pus bazele ideii de ”rețele sociale”, în sensul creării unei porți de comunicare între utilizatorii aceluiași site, prin distribuirea de poze, videoclipuri sau experiențe la care să aibă acces doar cei din interiorul comunității virtuale. Având rădăcinile în partea sud-estică a continentului asiatic, Friendster este una dintre rețelele sociale cu peste 100 de milioane de utilizatori de pe tot globul, dar a cărui pondere se bazează 90% pe membrii filipinezi, malaysieni și singaporezi.

Deși în anul 2011 platforma și-a schimbat oarecum tematica, reprofilându-se pe partea de jocuri online gratuite, Friendster și-a păstrat și vechile opțiuni, având încă statutul și calitățile unei rețele sociale. Contul pe această platformă se face fie pe site-ul oficial, fie conectându-ne la pagina personală de Facebook. Opțiunile pe care site-ul le oferă sunt multiple întrucât, în afară de jocuri, putem să ne creem adevărate cercuri de prieteni virtuali, cu care am putea avea lucruri în comun.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
SmartBlur

Vacanțele, cele mai așteptate perioade din an, sunt momentele perfecte pentru ca fotograful din noi să-și ”dea în petec”. Fie...

Închide