SmartBlur

smart_blurVacanțele, cele mai așteptate perioade din an, sunt momentele perfecte pentru ca fotograful din noi să-și ”dea în petec”. Fie că ne pricepem sau nu, cu toții dorim să păstrăm pe termen îndelungat întâmplări de mult trecute. Iar ce mod mai bun să o facem decât prin intermediul fotografiilor? Totuși, cum nu toți ne-am născut poeți, există și persoane care mai dau greș când vine vorba de mânuirea aparatului foto. Iar rezultatul unei astfel de erori îl reprezintă o imagine blurată. Cum Murphy este mereu prin preajma noastră, se poate întâmpla ca tocmai acele fotografii care ne plăceau mai mult să aibă nevoie de ”reparații”.

De cele mai multe ori, programele de retușare nu reușesc să îndrepte suficient de bine blur-ul de pe poze, însă există unul creat special în acest scop. SmartDeblur este numele lui, iar cel care l-a creat – Vladimir Yuzhikov, s-a axat pe două tipuri de fotografii ce pot fi ameliorate, în caz de nevoie: cele mișcate sau cele focalizate greșit. Programul este extrem de intuitiv și poate fi folosit de către orice novice într-ale manipulării fotografiilor. Setând cele două butoane, de Radius și Smooth, putem transforma o fotografie foarte slabă calitativ într-una cât de cât reușită.

Descărcarea programului se poate face de aici, iar instalarea se realizează prin simpla dezarhivare a fișierelor și accesarea executabilului SmartBlur.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Fujitsu Stylistic Q702

Cei care au senzația că America este ”țara tuturor posibilităților” în materie de tehnologie fac o greșeală flagrantă. Pentru că,...

Închide