Google Analytics

google_analyticsNoțiunea de ”marketing”, omniprezentă în toate formele în ultimul deceniu, a căpătat aspecte noi de când numărul utilizatorilor de Internet a crescut și el simțitor. Astfel, crearea unui site are, în ziua de azi, mult mai multe implicații decât acelea de a fi funcțional și, pe cât posibil, estetic. Frecvența utilizatorilor, proveniența acestora sau timpul petrecut pe site sunt indicatori importanți care pot duce, pe termen lung, chiar la sporirea sau diminuarea cifrei de afaceri, pentru aceia al căror business se desfășoară exclusiv pe Internet.

Pentru a urmări toate aceste detalii, Google ne pune la dispoziție binecunoscuta platformă Analytics. Gratuit și extrem de util, ca de altfel mai toate serviciile marca Google, site-ul ne oferă o multitudine de informații în funcție de care ne putem adapta conținutul site-ului, astfel încât indexarea în motoarele de căutare să fie una de succes. Crearea unui cont pe Google Analytics este foarte rapidă, însă este necesară deținerea, în prealabil, a unui cont de Gmail. Navigatorul web folosit, numărul unic de vizitatori, paginile vizitate sau durata vizitelor sunt doar câteva dintre elementele pe care le putem urmări cu ajutorul lui Google Analytics. De asemenea, un mare avantaj este acela că avem posibilitatea de a adăuga mai mulți utilizatori de Gmail, care să urmărească statisticile aceluiași site, fără a fi necesară furnizarea către terți a parolelor sau a altor date de securitate.

Succesul în business-ul online poate că nu este atât de greu de atins, dar menținerea în top nu este la îndemâna oricui. De aceea, orice instrument suport pentru atragerea consumatorilor este binevenit. Astfel, cei ce doresc să fie la curent cu statisticile privind platformele web pe care le manageriază pot accesa Google Analytics de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
MP3 Free Downloader

Fără minunea numită Internet, probabil că viețile noastre ar căpăta un cu totul alt contur. Câți dintre oamenii zilelor noastre...

Închide