MODX

modxInovația este aceea care stă la bază world wide web-ului. Fără mințile sclipitoare care au adus în prim-plan tot soiul de tehnologii, probabil că lumea noastră, așa cum o vedem astăzi, ar fi arătat cu totul altfel. Datorită acestei evoluții internaute au apărut și o mulțime de meserii noi, pe care odinioară nici nu ni le-am fi închipuit, și nici nu le-am fi înțeles utilitatea.

Programatorii, web-designerii, graficienii, toți aceștia și-au stabilit un loc extrem de bine conturat pe harta locurilor de muncă, la nivel mondial. Însă, cu câteva zeci de ani în urmă, aceste job-uri ar fi părut cel puțin ciudate. Odată cu dezvoltatorii de platforme web a sporit și numărul acestora. Și metodele de creare a lor s-au înmulțit considerabil, dând naștere la binecunoscutele sisteme de administrare a conținutului.

Printre cele mai populare CMS-uri, în acest moment, se numără și MODX, existând la activ câteva zeci de mii de site-uri ce au la bază această structură modulară. Deși nu la fel de flexibil precum WordPress sau Joomla, în materie de plug-in-uri, MODX dispune de un panoul de control suficient de populat, cu opțiuni extrem de variate, astfel încât să poată îndeplini cerințele oricărui web-developer cu pretenții. Sistemul MODX este open-source, astfel că pot fi făcute orice adăugiri, de către cei care sunt experți în domeniu. În același timp, acest CMS este ușor de întrebuințat de către cei care nu dețin foarte multe cunoștințe în materie de programare.

Descărcarea lui MODX este gratuită și poate fi realizată de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Wamp

Lumea virtuală, în aparență extrem de simplă, are la bază multe lucruri complicate, fără de care nu ar putea funcționa....

Închide