Mplayer

m_playerIndustria filmelor este o rampă în perpetuă creștere, care probabil că nu va ajunge niciodată la capătul propriului drum. Cărțile, filmele și muzica sunt resurse infinite, al căror drum nu-și va găsi niciodată sfârșitul. De aceea și noi, atunci când avem ocazia, încercăm să profităm de pe urma acestor bogății intelectuale și să apelăm la ele ori de câte ori vrem să evadăm din cotidian.

Dacă în cazul cărților lucrurile sunt destul de simple, ele putând fi accesate de către oricine, oricând, pentru muzică și filme avem nevoie de ajutorul unor soft-uri de specialitate, care să ne faciliteze drumul către sunetele și imaginile preferate. Mplayer este unul dintre programele al cărui principal rol este acela de a reda fișiere în format video. Compatibil cu majoritatea sistemelor de operare, incluzând aici Windows, Mac OS sau Linux, soft-ul acceptă o multitudine de formate video, dintre care .avi, .ogg, .fli, .pva, .wma, .wmv sau .mp4. Programul conține și codec-uri precum XAnim sau Win32 DLL. Printre formatele de subtitrări suportate se numără CC, JACOsub, MicroDVD, MPsub, OGM sau PJS.

Mplayer este distribuit sub licența GNU General Public License și poate fi descărcat gratuit de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Motorola RAZR D3

Tiparele modernității au niște niște reguli clare, care trebuie respectate de toată lumea, astfel încât întreg circuitul să fie funcțional....

Închide