Open Office

Vorbind de ustensile care ne ușurează activitățile online, nu putem să nu ne gândim la Microsoft Office. Fie că avem de făcut un referat, un raport, o prezentare dinamică sau chiar de trimis un e-mail, MS Office este cel care ne salvează întotdeauna. Bineînțeles, marile corporații stau niciun moment pe gânduri când vine vorba de achiziționarea unei licențe atât de folositoare. Însă utilizatorul obișnuit, care caută întotdeauna alternativele optime, din punct de vedere al prețului, se va orienta către soluția salvatoare, ce nu implică niciun fel de cost – Open Office.

Similar lui Microsoft Office, Open Office este un ”open source”, oferind o suită de programe similare competitorului său. Soft-ul rulează pe diferite sisteme de operare, evitând astfel eventuale erori de funcționare cauzate de platforma pe care este instalat.

Open Office cuprinde mai multe componente, care pot opera una cu cealaltă: Writer, Calc, Impress, Draw, Base și Math.  La acestea se adaugă celelalte componente, care sunt integrate componentei de unde au fost apelate: Chart, Media Player, Gallery, QuickStarter și Basic.

Cea mai recentă versiune, lansată în 2012 de Open Office, este 3.4. Încă de anul trecut, soft-ul rulează în peste 120 de limbi. Open Office poate fi descărcat de pe pagina oficială.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Linux

Alternativele s-ar putea traduce în limbaj informatic  ca fiind soluțiile optime pentru utilizatorii de rând. Pentru că aproape fiecare soft...

Închide