Musescore

muse_scoreMuzica este una dintre marile taine ale lumii. În ce fel este creată, astfel încât să ajungă nu doar la urechile, ci și la inimile noastre, este o mare taină. Talentul este cheia principală către succesul muzical, iar cei aleși, capabili să ne încânte cu compozițiile lor, sunt foarte puțini la număr. Dincolo de partea artistică a fenomenului, există și o parte tehnică, și anume aceea de redactare a partiturilor.

Probabil că mulți dintre noi ne-am pus problema, în copilărie, cum și de către cine sunt scrise manualele de muzică. Mai ales că nu existau similarități cu manualele altor discipline. Pentru a afla această taină este nevoie de un program special creat în acest sens. Există pe piață o suită de soft-uri a căror principală utilitate este aceea de a redacta partituri de tot felul, însă nu toate sunt oferite gratuit de către producătorii lor. Musescore este unul dintre programele puse la dispoziție, fără niciun cost, tuturor internauților care doresc să se inițieze în tainele redactării de partituri.

Chiar dacă nu este la îndemâna oricui să-l folosească, fiind necesare oareșice cunoștințe muzicale, Musescore dispune și de un manual de utilizare, în limba română, astfel încât orice problemă întâmpinată să poată fi rezolvată cu ușurință. O altă facilitate a programului este aceea că poate fi instalat atât pe calculatoarele care rulează cu sistemul de operare Windows, cât și pe cele care folosesc Linux-ul sau Mac-ul.

Musescore poate fi descărcat de pe site-ul oficial.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Alcatel One Touch Snap LTE

O mare parte dintre producătorii de dispozitive tehnologice îi țintesc mai cu seamă pe cumpărătorii cu venituri peste medie. Deși...

Închide