Music Apps

Anii din urmă ne-au deschis rând pe rând porțile către prezentul pe care-l trăim astăzi. În urmă cu 15-20 de ani, erau niște norocoși cei care aveau un walkman.

Au venit apoi vremurile când am ajuns să ne uităm lung, și uneori chiar cu invidie, la cei se bucurau de ”muzicuțele ambulante”, în speță MP3-urile. După câțiva ani au apărut succesiv gadget-uri mai avansate, precum MP 4, MP 5 sau chiar MP 6, în zilele noastre.

Cum cei de la Apple și Samsung nu puteau să rămână în urmă la acest capitol, cei doi coloși au creat tot felul de dispozitive care să înlocuiască tradiționalele MP3-uri. Fie că vorbim de telefoane mobile, fie de tablete, aplicațiile create în scopul creșterii calității muzicii pe care o ascultăm, prin intermediul acestor dispozitive, și-au sporit numărul. Pentru că, by default, nici sistemul iOS, nici cel Android, nu au calități tehnice menite să sporească acuratețea fișierelor audio până la cele mai pretențioase standarde, au fost create aplicații care să se ocupe de acest aspect.

În categoria aplicațiilor pentru produsele Apple putem vorbi despre Panamp sau Track 8, programe ce sporesc calitatea muzicii pe care o ascultăm prin intermediul unui iPad sau al unui iPhone. Pentru sistemul Android, oferim ca exemplu Poweramp-ul, un player ce suportă o gamă largă de formate audio și care oferă libertatea utilizatorului de a-și face propriile setări în ceea ce privește sunetul emis de dispozitiv.

Aplicațiile prezentate nu sunt gratuite. Însă, ca în orice domeniu care se respectă, calitatea costă. Iar pentru cei cu urechea fină, aceste aplicații nu sunt doar o aroganță adolescentină, ci chiar o necesitate.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Solitaire

A fost odată ca niciodată, ca-n basmele lui Petre Ispirescu, nu un Prâslea, ci un joc extrem de popular pentru...

Închide