MyShutterCount

my_shutter_countFotografia nu mai este de multă vreme o artă destinată celor mai inspirați dintre noi. Deschiderea vizuală către tot felul de locuri și imagini, de pe întreg mapamondul, a atras atenția multor curioși, dornici de a capta și ei tot soiul de cadre interesante. Popularitatea rețelelor sociale a contribuit și ea la dorința oamenilor de rând de a realiza fotografii de o cât mai bună calitate, menite să cucerească o mare parte din auditoriul online.

Luați de valul entuziasmului și al imaginilor pline de culori vii, uităm să mai dăm atenție propriului aparat și timpului pe care îl petrecem cu el în mână. Pentru că acesta are o durată de viață proporțională cu funcționalitatea shutter-ului, este bine să verificăm, din când în când, care este numărul de cadre pe care l-am realizat până la un moment dat. Acest lucru îl putem face cu ajutorul unei platforme, pe numele său MyShutterCount, care ne arată cu exactitate numărul de cadre efectuate prin intermediul shutter-ului. Ca să aflăm asta, este necesar să încărcăm o fotografie recent realizată și să o verificăm. Timpul de upload depinde oarecum și de dimensiunea fotografiei, însă este musai să avem un pic de răbdare pentru a verifica nivelul de uzură al aparatului foto. Fotografiile care au trecut prin filtrul editării nu sunt funcționale pe acest site.

MyShutterCount oferă rezultate clare în ceea ce privește numărul de cadre realizate doar pentru aparatele Nikon și Pentax. În plus, cei care doresc să afle informații suplimentare despre o anumită fotografie, cum ar timpul de expunere, nivelul de deschidere al diafragmei sau senzitivitatea ISO, vor obține aceste date fără eforturi suplimentare.

Accesarea platformei MyShutterCount se poate face de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Notepad++

Multitudinea de meserii de pe această lume s-a comprimat, oarecum, în câteva domenii extrem de vaste. Unul dintre aceastea este...

Închide