New vs. Second Hand

Lumea tehnologică, asemeni întregii industrii mondiale, se împarte în două mari categorii: produsele proaspăt scoase de pe linia de producție versus cele la mâna a doua. Parafrazându-l pe celebrul dramaturg englez, William Shakespeare, vom sta pe gânduri, întrebându-ne de ce parte a baricadei ne situăm. ”To choose or not to choose a second hand product?” Aceasta este întrebarea.

Subiectul este unul de largă dezbatere și presărat cu o cantitate însemnată de controverse. Opiniile sunt împărțite, iar refuzurile categorice vin, în general, din partea celor care nu au intrat niciodată pe piața produselor second hand în calitate de clienți.

Primordial ar trebui să fie însă scopul achiziționării unui anumit produs. Pentru că industria second hand, în materie de tehnologie, s-a extins destul de mult pe piața computerelor, alegerea unui laptop, spre exemplu, ar trebui să se bazeze pe nevoile noastre directe. Simpla utilizare a computerului pentru accesarea diferitelor rețele sociale sau a editării de texte poate fi realizată în condiții excelente prin intermediul unui calculator la mâna a doua.

Munca de birou se limitează, de asemenea, de cele mai multe ori, la comenzi simple, care nu necesită o performanță sporită a calculatorului. Apoi, bugetul poate fi cel care înclină nu de puține ori balanța către soluția mai ieftină și, de ce nu, cea mai bună din punct de vedere al raportului cost / utilitate.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
O tabletă pentru toate buzunarele

Piața tabletelor din România, deși în continuă expansiune, rămâne un teritoriu neexplorat pentru persoanele al căror venit este unul nu...

Închide