Pinterest

pinterestNavigând prin lunga listă de rețele sociale existente pe Internet am dat de încă una care ”pune la bătaie” materiale foto și video. Ciupind câte puțin din trăsăturile celorlalte platforme concurente, Pinterest se vrea a fi o rețea simplă și practică, ce poate fi întrebuințată atât ca un portofoliu online, cât și ca o listă de bookmark-uri. Avantajul creării unui cont în acest sistem de socializare ne poate scuti de mult timp pierdut. Spre exemplu, un fotograf poate să-și construiască cu ușurință un portofoliu online, organizat pe categorii (denumite ”boards”), fără a fi necesară realizarea unui site, care ar implica timp suplimentar și costuri multiple.

De asemenea, conținutul video poate fi și el stocat la fel ca cel foto. Există și opțiunea de ”Like”, de care membrii rețelei se pot folosi, atunci când conținutul postat de ceilalți utilizatori este de interes pentru ei. În plus, materialele postate pot fi distribuite prin butonul ”Repin”, similar celui de ”Share” de la Facebook. Membrii Pinterest pot comunica în interiorul rețelei și prin intermediul comentariilor.

Dacă ar fi să ne luăm după spusele celor care administrează această platformă, Pinterest este o sursă excelentă de trafic pentru site-urile de pe care vin pozele sau videoclipurile, depășind cu mult rețele ca Google Plus, LinkedIn sau YouTube.

Cei care doresc să-și creeze un cont în rețeaua Pinterest, o pot face aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
PhotoScape

Fotografia, minunea modernă a secolului 21, care a cucerit tot mai multe inimi în ultimii ani este, ca orice formă...

Închide