URL Encode / Decode

url_encode_decodePe cât de frumoasă, pe atât de misterioasă este lumea virtuală a Internet-ului. Deși petrecem nenumărate ore în fața calculatorului, de fiecare dată avem câte ceva de învățat de acolo. Asta dacă nu alegem să ne irosim timpul cu tot felul de rețele sociale sau site-uri de divertisment. Acumularea aceasta de cunoștințe este cu atât mai intensă, cu cât meseria ne obligă să apelăm la tot felul de căutări online, menite să ne deschidă mintea și să ne ducă spre universuri încă necunoscute.

O mare parte a consumatorilor de Internet nu își pun probleme în legătură cu ce se află în spatele unei pagini web, cum este codată aceasta sau ce tehnologii folosește. Pentru că nu e important și pentru că, probabil, nu îi interesează. Cei care lucrează însă în domeniul web development-ului sunt, cu siguranță, cei mai curioși internauți. Spre exemplu, un fișier video pe care am vrea să-l descărcăm de pe Internet, însă este găzduit pe un site care nu permite download-uri, va crea probleme unui profan într-ale programării. Însă pentru dezvoltatori, asta nu este o problemă majoră. De multe ori însă, link-urile de descărcare pe care le găsim în script-uri sunt codate. Astfel că va trebui să apelăm la un program care să ne ajute cu descriptarea lor.

URL Encode / Decode este una din multiplele platforme gratuite care decodează  și criptează coduri (nu doar url-uri), astfel încât browser-ul web să recunoască respectivele caractere și să ne permită să accesăm ceea ce se află în spatele link-ului codat. Descifrarea se poate face între diferite sisteme de codificări ale caracterelor, precum ASCII, UTF-8, UTF-16, GBK sau ISO-8859-1.

Accesul pe paltforma URL Encode / Decode se poate face de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Mplayer

Industria filmelor este o rampă în perpetuă creștere, care probabil că nu va ajunge niciodată la capătul propriului drum. Cărțile,...

Închide