Qustodio

qustodioSecuritatea este de ani buni o problemă mondială, mai ales dacă vorbim despre latura sa informatică. Garanția confidențialității nu mai există demult, iar problemele legate de viruși și infecții sunt tot mai pregnante. Din fericire, mulți dintre noi ne-am auto-educat în așa fel încât să ne putem feri de potențialele pericole din lumea virtuală. Există însă și utilizatori care pot fi luați prin surprindere, fie din cauza lipsei de experiență din mediul online, fie din cauza neatenției.

Rău-voitori sunt mulți, iar cei mai afectați de fragilitatea spațiului virtual sunt, cu siguranță, copiii. Un control asupra accesului lor la Internet este cam greu de impus. Cu atât mai dificilă este această sarcină, cu cât nu avem de unde să știm pe ce site-uri navhighează propriul copil. Există însă un soft gratuit care permite părinților supravegherea îndeaproape a copilului lor și a activității lor internautice.

Qustodio este un program ușor de întrebuințat de către oricine și extrem de util, din mai multe motive. Unul dintre ele este acela că oferă tot felul de informații și statistici despre site-urile pe care s-a navigat, pe calculatorul unde soft-ul a fost instalat, precum și date privind cuvintele cheie folosite la căutări, timpul petrecut pe rețele sociale sau numărul de conversații de pe chat. De asemenea, Qustodio oferă posibilitatea blocării anumitor site-uri periculoase, astfel încât acestea să nu mai poată fi accesate.

Programul poate fi descărcat de pe site-ul oficial.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
LG Optimus F7

Piața telefoanelor mobile este un capitol în continuă dezvoltare în ziua de azi. Nu poți performa fără progres și fără...

Închide