Raw Therapee

raw_therapeeUna dintre marile pasiuni ale omului secolului 21 este, fără doar și poate, fotografia. Manifestată în fel și chip, această aplecare a individului modern către imaginile de tot soiul, păstrate în felurite forme, pe diferite dispozitive, a început să-și extindă ”cuceririle” tot mai mult. Un număr considerabil de persoane au înlocuit vechile aparate digitale cu DSLR-uri complicate și extrem de costisitoare. Iar goana după fotografiile de calitate implică sine qua non și oareșice abilități de prelucrare ale acestora.

Unul dintre soft-urile gratuite pe care le-am putea întrebuința, în acest sens, este Raw Therapee. Similar oarecum lui Adobe Lightroom, programul oferă o mulțime de opțiuni de editare și manevrare a fotografiilor, chiar și în condițiile unui cost 0 din partea utilizatorului. Interfața lui Raw Therapee poate părea un pic complicată, la o primă vedere. Însă meniul, funcțiile de editare, filtrele și toate celelalte opțiuni sunt poziționate în cel mai practic mod cu putință, astfel încât retușarea fotografiilor să fie un proces cursiv.

Programul este compatibil cu fișierele de tip RAW ale majorității aparatelor DSLR. În plus, și fotografiile în format .jpg, .png sau .tiff pot fi editate cu ajutorul lui Raw Therapee. Descărcarea programului este gratuită și poate fi realizată de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Alcatel 20.01

În materie de tehnologie, prețul reprezintă întotdeauna un argument forte pentru orice tip de cumpărător. Indiferent dacă ne referim la...

Închide