Review Dell OptiPlex 7010 MT – robust, rezistent si configurabil

Gama OptiPlex 7010 de la Dell este extrem de interesantă și vine în 4 versiuni de form factor: mini-tower, desktop, small form-factor și cea mai mică ultra small form-factor, toate fiind special concepute pentru a optimiza la maxim spațiul de pe birou.

Dell OptiPlex 7010 Series

Dell OptiPlex 7010 Series

După cum puteți vedea în imaginile de mai jos, invitatul acestei prezentări este Dell OptiPlex 7010 MT, un sistem desktop ce vine într-o carcasă cu format mini tower, realizată din aliaj de aluminiu cu un sașiu metalic, foarte robustă și rezistentă.

Configurație

Carcasa găzduiește o configurație destul de puternică bazată pe un procesor cu patru nuclee Intel Core i5-3570 și frecvențe de lucru de 3.4 GHz respectiv 3.8 GHz în Turbo Boost, 8 GB de memorie RAM DDR3, un hard disk cu o capacitate de stocare de 160 GB și o placă video HD7470 cu 1 GB de memorie dedicată.

Interior Calculator Dell OptiPlex 7010 MT

Interior Calculator Dell OptiPlex 7010 MT

Sistemul este dotat și cu o unitate optică de tip DVD Writer iar în ceea ce privește expansiunea, carcasa poate acomoda două unități optice și două unități de stocare de 3.5 inch.

Placa de bază este în format micro ATX si dispune un socket LGA 1155, 4 sloturi pentru memoriile ram de maxim 4 GB fiecare (adică 16 Gb în total), un slot PCI, un slot PCI Express x1 și două sloturi PCI Express x16.

Placa de baza Dell OptiPlex 7010 MT

Placa de baza Dell OptiPlex 7010 MT

Porturi și conectică

La capitolul porturi și conectică, panoul din spate al plăcii de bază, dispune de următoarele:

  • 2 porturi PS2 pentru mouse și tastatură
  • Un port LAN Gigabit
  • 2 DisplayPort
  • 6 porturi USB 2.0
  • Un port serial
  • Un port VGA
  • 2 jack-uri audio de 3.5 mm

Frontal mai regăsim încă 4 porturi USB, însă de data asta 3.0, alături de încă două jack-uri audio de 3.5 mm, poziționate sub bay-urile pentru unitățile optice.

Performanțe și concluzii

Placa video este un AMD Radeon HD 7470 cu 1 GB de memorie dedicată ce poate rula cu brio aplicații multimedia. De asemenea, dispune de un conector DVI, un DispalyPort și suportă tehnologii proprietare AMD precum HD3D, Eyefinity, App Acceleration și PowerPlay.

Deși nu este extrem de puternică, are un consum foarte mic, de maxim 35 watti și poate rula fără probleme jocuri mai nepretențioase, poate chiar și titluri ceva mai cunoscute cu setări low, de exemplu Battlefield, GTA, Counter Strike, Project Cars dar și altele.

Dacă încă nu ești convins de ce este bună achiziția unui sistem second hand Dell OptiPlex 7010 MT iți oferim mai jos două motive:

  • Carcase foarte robustă și rezistentă, suficient de încăpătoare pentru viitoare upgrade-uri ale sistemului
  • Posibilități de upgrade variate. Procesorul Quad Core Intel i5-3570 il face ideal pentru utilizarea în mediul office cât și acasă, pentru aplicații multimedia și jocuri mai nepretențioase, însă dacă vrei și mai multă performantă se poate face upgrade la un i7, însă upgrade-ul suprem ce transformă la propriu sistemul Dell Optiplex 7010 MT într-o adevărată mașina de gaming, capabilă să facă față chiar și jocurilor noi, este schimbarea olacii video cu una high end.

Aici se încheie prezentarea noastră asupra sistemului desktop Dell OptiPlex 7010 MT pe care îl găsiți în site-ul DiablosComputer.ro in categoria de calculatoare second hand cu i5. De asemenea, în oferta noastră regăsiți încă o configurație fără placă video dedicată, la un preț mai mic, ce dispune de procesor i3-3220, 4 GB RAM și hard disk de 250 Gb.

Vă așteptăm în unul din showroom-urile noastre, în zona Brâncoveanu, strada Râul Mara, numărul 1A, sau în zona Obor, strada Luncșoara, numărul 6C, pentru a vedea produsele disponibile.

De asemenea, ne găsiți pe de FacebookYoutubeGoogle+LinkedIn și Instagram!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Dell Latitude E5440 #1
Review laptop Dell Latitude E5440 – multimedia, office și light gaming

Astăzi avem deosebita plăcere de a vă prezenta încă un membru al familiei Latitude, mai exact Dell Latitude E5440, un...

Închide