Review HP EliteBook 2560p

Deși HP EliteBook 2560p este cel mai mic laptop din gama EliteBook, asta nu înseamnă că este și cel mai ușor pentru că are o greutate de 2 kg. Dar nu-i problemă, greutatea a fost întotdeauna un simbol al calității. Nu cred că mobilitatea va avea de suferit atât de mult din cauza acestor 2 kilograme. Este vorba despre un laptop business, care se adresează în special celor care doresc mai mult decât un simplu calculator portabil. Finisajele din aluminiu sunt excepționale, perfecte. Cu alte cuvinte este un laptop de 12.5 inci solid, adresat celor care doresc calitate superioară.

Carcasa HP EliteBook 2560p

Deși în momentul în care a fost lansat erau la modă laptopurile subțiri, cei de la HP au fost întotdeauna niște nonconformiști. Spatele acestui laptop măsoară 3.5 centimetri , însă nu afectează cu nimic mobilitatea sau funcționalitatea. În plus, au fost folosite numai materiale de calitate în construcția ei. Nu se ondulează, nu pocnește precum plasticele ieftine în momentul în care tragi de această carcasă. Totul este atât de bine finisat și rezistent la zgârieturi. Balamalele sunt zdravene, sunt concepute în totalitate din metal și sunt montate pe baza laptopului iar din cauza greutății bazei, poți deschide display-ul cu o singură mână.  Este destul de interesant și mecanismul de blocare al display-ului, care constă în două cârlige uriașe  din metal ce ies din rama display-ului propriu-zis. Acest mecanism se poate acționa apăsând butonul atașat pe fața laptopului.HP_2560p_30

Conectivitate HP EliteBook 2560p

Deși este vorba despre un laptop de 12.5  inci, asta nu înseamnă că s-a făcut vreun compromis pe parte de conectivitate, avem tot ce ne trebuie, de la DisplayPort la eSATA. Cei de la HP au ales DisplayPort în detrimentul HDMI pentru că se așteaptă ca cei care cumpără acest laptop să cumpere și acel docking station, care vine cu multe porturi suplimentare ce nu se regăsesc pe acest laptop. Din păcate, lipsește USB 3.0, dar poate fi montat un controller extern prin intermediul slotului ExpressCard34. Portul VGA se află în spatele laptopului, alături de două porturi USB și e destul de bine aleasă poziția, cablul VGA ce urmează să fie montat nu va mai sta îndoit.

Comunicații EliteBook 2560p

Laptopul nu are decât Bluetooth 2.1 și un modul wireless LAN-Draft-N (Intel Centrino Advanced-N 6205 AGN), dar este mai mult decât suficient. Există modele care vin și cu un slot pentru SIM, HSPDA, montat sub baterie.

Securitate EliteBook 2560p

Cei de la HP au securitate destul de bună pe laptopuri iar acest EliteBook 2560p nu face excepție. Există un senzor pentru amprentă, un cititor pentru SmartCard și o tastatură rezistentă la apă dar acestea sunt lucruri cam standard pentru EliteBook. Pentru EliteBook 2560p, există și o serie de softuri care vor cripta datele aflate pe hard disk și de asemenea posibilitatea de a configura încă din BIOS blocarea hard disk-ului cu parolă.HP_2560p_58fe78

Tastatură EliteBook 2560p

Tastatura de pe acest laptop este una de foarte bună calitate, urmează linia calității generale implementată pe EliteBook de cei de la HP. Forța necesară apăsării tastelor este una de intensitate medie și astfel, utilizatorul are parte de o experiență plăcută. Tastele au colțurile rotunjite ceea ce oferă un aspect foarte modern și curat, finisarea tastelor este excepțională din punct de vedere calitativ.

Touchpad și Pointstick

Utilizatorii pot folosi în cazul EliteBook 2560p touchpad sau poinstick pentru a naviga. Butoanele de pe ambele dispozitive sunt cauciucate, ceea ce dau încă o dată senzația de foarte bună calitate. Distanța pe care butoanele de pe touchpad o parcurg în apăsare este una medie, iar forța necesară apăsării lor este de asemenea medie. Ca dimensiune, acest touchpad nu este unul prea mare dar ținând cont de dimensiunile generale ale laptopului, 12.5 inci, este ceva normal, are doar 7.6 centimetri în diametru.HP_2560p_6cd5d1

Display EliteBook 2560p

Display-ul este evident de 12.5 inci  – 31.75 cm, și are o rezoluție de 1366 x x768 pixeli. Formatul este 16:9 și nu avem de-a face cu un panou lucios. Niciodată nu au fost folosite panourile lucioase pentru laptopurile business. Cei care vor lucra în Excel pe un display atât de mic ar putea să întâmpine ceva probleme în afișarea corectă a foilor de calcul. Din păcate, deși avem de-a face cu un display mat care nu va ridica probleme în ceea ce privește reflexia, are un contrast foarte slab, 145:1.

Clar nu este adresat celor care editează fotografii sau videoclipuri. Luminozitatea medie este undeva la 151cd/m2, o cifră cam mică dar normală pentru asemenea laptopuri, făcute mai mult pentru sala de ședințe, nu pentru a fi muncite în natură. Unghiurile de vizualizare nu sunt cine știe ce dar acest lucru face parte din decizia celor de la HP de a folosi un panou de calitate medie pe acest laptop. După ce unghiul de vizualizare depășește 45 de grade, culorile încep să-și piardă naturalețea.HP_2560p_52

Performanță EliteBook 2560p

Procesorul  Core i7-2620M (2×2,7ghz, 4mb cache) este cel mai bun pe care EliteBook 2560p îl suportă. Mai mult de așa nu se poate pe acest model de EliteBook. Placa video este una integrată, Intel HD Graphics 3000. Cât despre sloturile de memorie RAM, avem de-a face cu două iar laptopul în sine poate fi cumpărat de pe diabloscomputer.ro în varianta cu 4 GB DDR3, refurbished. De asemenea, capacitatea de stocare este de 320 GB ceea ce consider suficient pentru un laptop de asemenea dimensiuni ce va fi folosit în anumite task-uri destul de fixe.

Concluzie EliteBook 2560p

EliteBook 2560p este genul de laptop care-ți va fi foarte util în sala de ședințe. Te va bucura calitatea de construcție excepțională, departe de plasticele ieftine pe care le poți găsi în laptopurile moderne noi, de maxim 1500 de lei. Are un procesor capabil să suporte aplicații destul de complexe iar ca minusuri, amintim aici greutatea de aproape 2 kilograme, alături de lipsa porturilor native USB 3.0. Oricum, dacă nu aveți treabă cu transferurile via USB, nici nu veți simți acest minus.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Sursă
Sursă PC normală sau modulară?

În ultimii ani sursele modulare au început să devină din ce în ce mai populare și asta din cauza a...

Închide