Să aleg un HDD sau un SSD?

Primim aceasta întrebare foarte des din partea clienților noștri, motiv pentru care ne-am gândit să facem o serie de mini episoade speciale cu răspunsuri la diferite întrebări cât și materiale de tip “How to” privind diferite probleme legate de IT.

Astăzi vorbim putin despre unitățile de stocare. Mai exact, hard disk-uri versus SSD-uri.

Apărute în anii 80, hard disk-urile au devenit un standard în ceea ce privește unitățile de stocare. Acestea sunt comercializate în general în două formate, 2.5 inch specific laptop-urilor și 3.5 inch pentru unitățile desktop.

In cazul hard disk-urilor, stocarea datelor se face pe discuri magnetice, numite platane. Au un raport preț / capacitate foarte bun, însă vitezele de transfer rareori depășesc 100 Mb/s, cu timpi de acces foarte mari. In magazinul nostru găsiți o mulțime de hard disk-uri cu diferite capacitați de stocare, de la diverși producători.

Comparativ cu un HDD, SSD-urile sunt mult mai rapide, cu viteze de transfer chiar și de 10 ori mai mari, timp de acces foarte mic, consum de energie scăzut, de numai 2 – 3 watti, nu dispun de discuri sau elemente mecanice care se mișcă, fiind silențioase, însă raportul preț per capacitate este mai mare, dar și calitatea.

Prin urmare, dacă ai de ales intre un hard disk și un SSD, trebuie să știi în primul rând care sunt prioritățile tale.

Dacă ai nevoie de un calculator cât mai rapid, care să pornească imediat și să deschidă aplicațiile instant, atunci iți recomandam un SSD. În această privință v-am pregătit o selecție de SSD-uri noi și second hand, disponibilă în magazinul nostru.

In schimb, dacă ai nevoie de mult spațiu de stocare, poți alege un hard disk, însă cea mai bună soluție este calea de mijloc. Să ai un SSD pe care instalezi sistemul de operare și aplicațiile uzuale, dar și un hard disk pe care să iți stochezi datele.

Dacă ai întrebări sau curiozități legate de IT le așteptăm în secțiunea de comentarii. De asemenea, iți recomandam și un review realizat asupra unui SSD de 256GB de la KingSpec, un producător asiatic nu foarte cunoscut în Europa, dar cu produse de calitate.

Review SSD KingSpec P3-256 – redă viață computerului tău!

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Dell Latitude E6530 - vedere generala #1
Review Dell Latitude E6530 – business, multimedia sau jocuri?

După cum probabil ați remarcat în prezentările anterioare, când vine vorba de laptop-uri de business, Dell știe bine ce face....

Închide