Ubuntu

ubuntuNu știu câți dintre noi, utilizatori fervenți și frecvenți ai sistemelor de operare Windows sau Mac, am putea renunța la modul prietenos de afișare pe care cele două sisteme ni le oferă, în detrimentul a ceva simplist, facil și gratuit, dar fără prea multă culoare. Probabil că, la o primă vedere, cei care nu dispun de prea multe resurse financiare, însă doresc să-și desfășoare activitățile în totală legalitate, ar fi tentați să aleagă opțiunea a doua. Însă cei mai mulți dintre noi tindem să alegem ceea ce e plăcut ochiului, chiar dacă asta costă.

Alternativa gratuită despre care vorbim este Ubuntu, un sistem de operare bazat pe Linux și sponsorizat de către cei de la Canonical Ltd. Soft-ul open-source, a cărui ultimă actualizare a avut loc la sfârșitul anului trecut, este probabil cel mai la îndemână sistem de operare, din punct de vedere al instalării și utilizării. Interfața extrem de intuitivă dispune și de câteva aplicații ”la liber”, dintre care demne de menționat ar fi Mozilla Firefox, editorul grafic Inkscape sau suita Office. Pasionații de jocuri nu au fost nici ei uitați, platforma Ubuntu permițând instalarea de aplicații interactive precum OpenArena, Nexuiz, World of Goo sau Minecraft.

Instalarea de 30 minute și deschiderea sistemului, după instalare, în doar câteva secunde, precum și nivelul suficient de înalt de securitate, care nu necesită activarea de programe antivirus, pot constitui avantaje reale în fața coloșilor de la Microsoft și Apple, ce îi pot atrage mai ușor pe utilizatori către Ubuntu.

Acest sistem de operare, parte a familiei GNU/Linux, poate fi descărcat de către cei care doresc de pe site-ul oficial.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Nokia Lumia 920

Secolul 21 are o doctrină de supraviețuire totalitară: ”cine nu se reinventează, moare”. Este lesne de înțeles faptul că aceia...

Închide