uTorrent

uTorrentPaleta de programe atât de diversificată din mediul online face ca Internetul să fie cea mai importantă resursă de informare a omului modern, și totodată principalul loc de execuție a sarcinilor de lucru. Fie că suntem informaticieni, muzicieni sau jurnaliști, existența ne va fi cu siguranță ușurată prin intermediul timpului petrecut în spațiul virtual. Dacă multe lucruri de pe Internet ne sunt utile, nu toate sunt puse la dispoziția noastră în mod gratuit. Astfel, o mare parte a populației internatute apelează la torenți, acele fișiere ”la liber” de care te poți folosi fără să fie nevoie de efectuarea vreunei plăți.

Cel mai popular program de descărcare a acestor fișiere, care folosește protocolul BitTorrent, este uTorrent. Rapiditatea cu care documentele de orice fel sunt downloadate și spațiul extrem de scăzut pe care îl ocupă au făcut din acest soft unul din cele mai uzitate de pe piață. Având o interfață ce include un panou de control inclusiv în limba română, programul este oarecum intuitiv și la îndemâna tuturor. Torenții descărcați sunt uploadați pe platforma uTorrent, iar fișierele rezultate sunt salvate în propriul calculator, într-un folder specificat de noi înainte de a porni procesul de download.

Ajuns la versiunea 2.0 Beta, incompatibilă însă cu toate sistemele de operare, uTorrent poate rula însă pe Windows 2000, XP, Vista, 7, Mac OS X 10.5 sau 10.6 în varianta 1.8.5, mult mai sigură decât mai ”tânăra” sa versiune.

Cei care doresc să folosească uTorrent pot descărca programul de pe site-ul oficial al producătorului.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Sony Xperia Z

Corifei ai tehnologiei, alături de americani, japonezii nu dau niciodată înapoi când vine vorba de competiția tehnologică. Iar dacă rivalii...

Închide