VirusTotal

virus_totalAccesul perpetuu din ultimii ani la tot felul de informații, pe care odinioară le obțineam cu mare greutate, este un mare avantaj de care omul modern dispune. E lesne de înțeles că orice carte, oricât de concisă ar fi, nu ne poate furniza o informație la fel de repede și de precis ca celebrul motor de căutare Google. Însă acest mare beneficiu ne creează și multe deservicii. Pe lângă autenticitatea răspunsurilor, care poate fi de multe ori îndoielnică, Internetul este plin și de o mulțime de viruși care ne pot aduce nu doar un cumul de informații, ci și multe surprize neplăcute.

Pentru a evita atacurile informatice de orice natură, atunci când vizităm un site de a cărui proveniență nu știm mai nimic, este de preferat să îl verificăm. VirusTotal este o platformă online care se ocupă cu cercetarea în detaliu a site-urilor și scanarea acestora, facilitând astfel detectarea rapidă a oricărui tip de viruși. Efortul nostru, în calitate de utilizatori, este minim, întrucât nu trebuie să facem altceva decât să introducem URL-ul site-ului pe care dorim să îl controlăm, și apoi să așteptăm rezultatele. VirusTotal permite, de asemenea, scanarea fișierelor din propriul calculator, prin simpla lor încărcare pe site.

Cei care preferă să prevină răul, mai degrabă decât să îl trateze, pot accesa platforma VirusTotal de aici.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Cut MP3

Utilitatea unui program, indiferent de felul în care acesta este folosit, se măsoară de cele mai multe ori în numărul...

Închide