3 motive să alegi o imprimantă second hand pentru firma ta

În momentul în care îți deschizi o firmă în România vrei să faci orice, numai să nu dai banii aiurea pe niște echipamente pe care de altfel le-ai fi putut cumpăra la un preț mult mai mic. Evident, treaba asta se aplică în cazul în care ești un antreprenor în adevăratul sens al cuvântului, corect, nu un găinar abonat la afacerile cu Primăria sau la evaziunea fiscală.

Și ca să vezi că am dreptate și că există metode pentru tinerii antreprenori să scutească o cheltuială inutilă, am să vorbesc în cele ce urmează despre 3 motive să alegi o imprimantă second hand pentru facturare sau orice altă activitate des întâlnit într-o firmă ce implică toner și hârtie.

3 motive să alegi o imprimantă second hand pentru mica ta firmă

 1. Prețul. Prețul pentru echipamente profesionale capabile să imprime cel puțin 31 pagini pe minut la un volum lunar recomandat aproximativ de 70.000 de pagini este exorbitant. Zeci de mii de lei trebuie să scoți din buzunare pentru un asemenea produs. Second hand însă, găsești o soluție de genul HP Color LaserJet CM3530 MFP pentru mai puțin de 1500 de lei.
 2. Anduranța. Întâmplarea a făcut să cunosc foarte mulți oameni care au cumpărat imprimante ieftine din magazin pe care ulterior nu le-au putut folosi. De ce? Păi pentru că au cumpărat imprimante normale când ei aveau nevoie de un volum aproape industrial: facturi, ștate de plată pentru firme cu zeci de angajați. Evident, imprimantele s-au stricat în scurt timp, au rămas fără toner și de aici o întreagă bătaie de cap. Dacă știi că ai nevoie de un volum ceva mai mare de muncă, mai bine cumperi ceva second hand dar profesional, care o să țină și de care vei fi mulțumit.
 3. Costurile de întreținere. Deși mulți s-ar grăbi să spună că aceste costuri de întreținere intră în prețul imprimantei, ei bine nu. Costurile de întreținere diferă mai ales ca și concept. De exemplu dacă-ți cumperi o imprimantă nouă pe, destul de scumpă, cu funcție de xerox și toate cele, color, iar tonerul se termină, cartușele noi te vor costa o avere. Îmi aduc aminte de vremurile când lucram la o mică firmă de producție publicitară și se termina tonerul într-un xerox color: câte 350 de lei pentru fiecare în parte și erau 4 cartușe… Foarte scump. Dacă însă ai un model de imprimantă mai vechi, poți găsi cartușe mult mai ieftine, eventual se pot reumple cele existente.hp-color-laserjet-cm3530fs-mfp-1

De ce recomand HP Color LaserJet CM3530 MFP

Recomand acest model de imprimantă color în primul rând celor care țin la prestanță. De ce spun treaba asta? Păi pentru că în România lumea este cam superficială. Eu de exemplu atunci când primesc o factură apreciez foarte mult dacă are logo color sau elemente color în componență pentru că știu că au o imprimantă bună, de calitate. Apreciez oamenii care țin la prestanță.

În al doilea rând, pentru 1500 de lei are specificații destul de bune care se potrivesc perfect celor care au de printat undeva la 150 – 200 de pagini pe zi. Există magazine online, firme de curierat, chiar și mici afaceri de producție publicitară care au acest volum mediu zilnic de printuri și care nu au motive să cheltuie 15.000 de lei pentru o imprimantă nouă capabilă să facă față.

Specificații HP Color LaserJet CM3530 MFP

 • Color
 • Imprimantă, copiator, scanner, fax – deși nu știu dacă ar mai avea cineva nevoie de fax
 • Memorie și procesor: 512 MB cu 515 Mhz
 • Ciclu lunar de pagini: 75.000
 • Format A4
 • Viteză de printare: 31 pagini/minut
 • Rezoluție: 1200 x 600
 • Greutate: 47.6 GKHP Color LaserJet CM3530 MFP 2

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
ddos
Atacurile DDoS

Ți s-a întâmplat de multe ori să privești un clip pe YouTube și dintr-o dată conexiunea la internet să capete...

Închide