Alternative la Facebook

harta_retele_socialeConturile pe rețelele de socializare nu mai sunt doar o modă, ci și o necesitate. A te abona la platformele unora dintre ele reprezintă obligativitatea de a te menține viu în lumea online. Fără Facebook, lumea parcă ar avea o populație micșorată. Cam până în acest punct se raportează populația mapamondului la aceste rețele sociale.

Totuși, e posibil ca această părere să fie una neîmpărtășită de toată lumea, întrucât nu toți cetățenii acestei planete au acces la Internet. Și nici măcar toți dintre cei conectați nu au aderat la vreuna din popularele rețele, fără de care noi n-am putea să ne ducem existența virtuală de zi cu zi. Există o mulțime de alte locuri în spațiul internautic, denumite tot ”rețele sociale”, care au însă întâietate în fața lui Facebook sau Twitter.

V Kontacte, spre exemplu, controlează spațiul rusesc, în vreme ce Qzone are primul cuvânt de spus pe partea chinezo-coreeană a continentului asiatic. Și Cloob se regăsește pe lista rețelelor de socializare mai populare decât Facebook, având peste un milion de utilizatori iranieni (Facebook și Twitter sunt interzise în Iran).

Se pare că lumea noastră virtuală, în care ne desfășurăm o mare parte din activități și cu care împărtășim tot felul de pasiuni, are granițe de care noi nu suntem conștienți și pe care nu le putem controla.

Ai ceva de spus? Lasă un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Deezer

Noua modă printre utilizatorii de Internet se manifestă, mai nou, prin promovarea muzicii pe care fiecare o ascultă. Socializarea se...

Închide